Burgery z pieczonego łososia
36min
Łatwy
1
filet
Łosoś z piekarnika z warzywami (przepis na winiary.pl)
1
szklanka
Ugotowany ziemniak (duży)
1
Jajka
1
szklanka
Bułka tarta
1
łyżka
Koperek lub szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz
2
Bułka burgerowa
trochę
Rukola
trochę
trochę
Olej do smażenia
.
Wartości odżywcze
Białko
46.51 g
Węglowodany
55.99 g
Tłuszcze
12.49 g
Wartość energetyczna
530.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Łososia podziel na kawałki i przełóż do miski z pozostałymi z jego pieczenia warzywami.
Krok 2
2 min
Ziemniaka rozgnieć widelcem i dodaj do ryby.
Krok 3
2 min
Dodaj posiekane zioła, jajko i 1 łyżkę bułki tartej.
Krok 4
2 min
Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Z masy formuj burgery (jeśli masa będzie zbyt luźna dodaj więcej bułki tartej).
Krok 6
5 min
Obtocz burgery w bułce tartej.
Krok 7
10 min
Burgery usmaż na oliwie lub upiecz w piekarniku, tak aby były złociste z obu stron.
Krok 8
5 min
Gotowe burgery możesz podawać do obiadu jako kotlety lub w bułkach hamburgerowych opieczonych w piekarniku z dodatkiem rukoli i Majonezu Dekoracyjnego Winiary.
Burgery z pieczonego łososia, to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałych porcji wcześniej upieczonej ryby. Dzięki podaniu łososia w innej formie, urozmaicisz swoje menu i nic się nie zmarnuje! Forma burgerów z pewnością będzie miłym zaskoczeniem dla młodszych domowników, ale także dla tych starszych, którzy mają czasem ochotę na mniej wystawne dania.
Komentarze 0