Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgery z pieczonego łososia

0
36 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 filet
Łosoś z piekarnika z warzywami (przepis na winiary.pl)
1 szklanka
Ugotowany ziemniak (duży)
1 
Jajka
1 szklanka
Bułka tarta
1 łyżka
Koperek lub szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
2 
Bułka burgerowa
1 trochę
Rukola
1 trochę
Olej do smażenia

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
46.51 g
Węglowodany
55.99 g
Tłuszcze
12.49 g
Wartość energetyczna
530.84 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
5 min
Łososia podziel na kawałki i przełóż do miski z pozostałymi z jego pieczenia warzywami.
Krok 2
2 min
Ziemniaka rozgnieć widelcem i dodaj do ryby.
Krok 3
2 min
Dodaj posiekane zioła, jajko i 1 łyżkę bułki tartej.
Krok 4
2 min
Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
5 min
Z masy formuj burgery (jeśli masa będzie zbyt luźna dodaj więcej bułki tartej).
Krok 6
5 min
Obtocz burgery w bułce tartej.
Krok 7
10 min
Burgery usmaż na oliwie lub upiecz w piekarniku, tak aby były złociste z obu stron.
Krok 8
5 min
Gotowe burgery możesz podawać do obiadu jako kotlety lub w bułkach hamburgerowych opieczonych w piekarniku z dodatkiem rukoli i Majonezu Dekoracyjnego Winiary.
Burgery z pieczonego łososia

Krok 1 z 8

Łososia podziel na kawałki i przełóż do miski z pozostałymi z jego pieczenia warzywami.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 2 z 8

Ziemniaka rozgnieć widelcem i dodaj do ryby.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 3 z 8

Dodaj posiekane zioła, jajko i 1 łyżkę bułki tartej.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 4 z 8

Dopraw całość solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 5 z 8

Z masy formuj burgery (jeśli masa będzie zbyt luźna dodaj więcej bułki tartej).

Burgery z pieczonego łososia

Krok 6 z 8

Obtocz burgery w bułce tartej.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 7 z 8

Burgery usmaż na oliwie lub upiecz w piekarniku, tak aby były złociste z obu stron.

Burgery z pieczonego łososia

Krok 8 z 8

Gotowe burgery możesz podawać do obiadu jako kotlety lub w bułkach hamburgerowych opieczonych w piekarniku z dodatkiem rukoli i Majonezu Dekoracyjnego Winiary.

Burgery z pieczonego łososia, to doskonały sposób na wykorzystanie pozostałych porcji wcześniej upieczonej ryby. Dzięki podaniu łososia w innej formie, urozmaicisz swoje menu i nic się nie zmarnuje! Forma burgerów z pewnością będzie miłym zaskoczeniem dla młodszych domowników, ale także dla tych starszych, którzy mają czasem ochotę na mniej wystawne dania.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika