Burgery wołowo-wieprzowe
64min
Łatwy
2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 trochę
5
Bułka do hamburgera
1 kg
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
2 łyżek
Cebula
2 łyżek
Pietruszka
1 łyżeczka
Musztarda
1 ząbek
Czosnek
1
Jajko
50 g
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Ocet
1 łyżeczka
Cukier trzcinowy
1
Cebula
5 plastrów
Ser Żółty
1 główka
Sałata
1
Pomidory
.
Wartości odżywcze
Białko
50.54 g
Węglowodany
53.37 g
Tłuszcze
41.25 g
Wartość energetyczna
777.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
64 min
Krok 1
10 min
Zmiel w maszynce mięso (najlepiej łopatkę wołową lub udziec wołowy i łopatkę wieprzową) albo kup gotowe.
Krok 2
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, Maggi i musztardą. Możesz dodać więcej Maggi, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
Krok 3
1 min
Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
Krok 4
5 min
Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
Krok 5
3 min
W misce wymieszaj Maggi, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę.
Krok 6
30 min
Marynuj całość około 30 minut.
Krok 7
5 min
Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
Krok 8
5 min
Przygotuj burgery: spód bułki posmaruj majonezem, połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i przykryj górną częścią bułki.
Domowe burgery wołowo-wieprzowe na grilla możesz podawać z ulubioną, chrupiącą sałatką. Burgery z mięsem wołowo-wieprzowym oraz porcją Twoich ulubionych warzyw możesz spiąć wykałaczką lub długim patyczkiem – ich wnętrze jest na tyle bogate, że wręcz rozpiera obie części podpieczonej bułki! Wyjątkowy smak dania podkreślają krążki cebuli marynowane w MAGGI, occie i cukrze brązowym. Do burgerów wieprzowo-wołowych pasują sprawdzone dodatki: Ketchup Chili Ostry WINIARY i Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Komentarze 0