Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgery wołowo-wieprzowe

0
64 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
5 
Bułka do hamburgera
1 kg
Mięso mielone wołowo-wieprzowe
2 łyżek
Cebula
2 łyżek
Pietruszka
1 łyżeczka
Musztarda
1 ząbek
Czosnek
1 
Jajko
50 g
Bułka tarta
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Ocet
1 łyżeczka
Cukier trzcinowy
1 
Cebula
5 plastrów
Ser Żółty
1 główka
Sałata
1 
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
50.54 g
Wartość energetyczna
777.33 kcal
Węglowodany
53.37 g
Tłuszcze
41.25 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

64 min
Krok 1
10 min
Zmiel w maszynce mięso (najlepiej łopatkę wołową lub udziec wołowy i łopatkę wieprzową) albo kup gotowe.
Krok 2
5 min
Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, Maggi i musztardą. Możesz dodać więcej Maggi, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.
Krok 3
1 min
Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.
Krok 4
5 min
Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.
Krok 5
3 min
W misce wymieszaj Maggi, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę.
Krok 6
30 min
Marynuj całość około 30 minut.
Krok 7
5 min
Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.
Krok 8
5 min
Przygotuj burgery: spód bułki posmaruj majonezem, połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i przykryj górną częścią bułki.
Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 1 z 8

Zmiel w maszynce mięso (najlepiej łopatkę wołową lub udziec wołowy i łopatkę wieprzową) albo kup gotowe.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 2 z 8

Wymieszaj wszystkie składniki na burgery w misce (natkę i czosnek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę), dopraw do smaku pieprzem, Maggi i musztardą. Możesz dodać więcej Maggi, jeżeli chcesz, aby burgery były jeszcze bardziej wyraziste.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 3 z 8

Uformuj 5 burgerów, usmaż je na patelni lub na grillu.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 4 z 8

Dużą cebulę obierz, pokrój w krążki.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 5 z 8

W misce wymieszaj Maggi, ocet i cukier, następnie dołóż cebulę.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 6 z 8

Marynuj całość około 30 minut.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 7 z 8

Bułki podpiecz na suchej patelni lub grillu.

Burgery wołowo-wieprzowe

Krok 8 z 8

Przygotuj burgery: spód bułki posmaruj majonezem, połóż plaster pomidora, burger, plaster sera, cebulę, ketchup, sałatę i przykryj górną częścią bułki.

Domowe burgery wołowo-wieprzowe na grilla możesz podawać z ulubioną, chrupiącą sałatką. Burgery z mięsem wołowo-wieprzowym oraz porcją Twoich ulubionych warzyw możesz spiąć wykałaczką lub długim patyczkiem – ich wnętrze jest na tyle bogate, że wręcz rozpiera obie części podpieczonej bułki! Wyjątkowy smak dania podkreślają krążki cebuli marynowane w MAGGI, occie i cukrze brązowym. Do burgerów wieprzowo-wołowych pasują sprawdzone dodatki: Ketchup Chili Ostry WINIARY i Majonez Dekoracyjny WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika