Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamburgery drobiowe z serem

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami
600 g
Mięso mielone z indyka
4 plastrów
Ser edamski
1 
Bułka pszenna
4 liści
Sałata
4 plastrów
Pomidory

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
314.21 kcal
Tłuszcze
16.12 g
Węglowodany
7.07 g
Białko
35.29 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
5 min
Mięso z indyka wyrób ręką i podziel na 4 części.
Krok 2
5 min
Każdą porcję rozpłaszcz i włóż plaster sera, uformuj owalne kotlety i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
Krok 3
14 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 7 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 4
3 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Krok 5
5 min
Bułki przekrój włóż mięso, liść sałaty i plaster pomidora.
Krok 6
2 min
Podaj zaraz po przygotowaniu z Majonezem kanapkowym WINIARY.
Hamburgery drobiowe z serem

Krok 1 z 6

Mięso z indyka wyrób ręką i podziel na 4 części.

Hamburgery drobiowe z serem

Krok 2 z 6

Każdą porcję rozpłaszcz i włóż plaster sera, uformuj owalne kotlety i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.

Hamburgery drobiowe z serem

Krok 3 z 6

Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 7 minut z każdej strony w pergaminie.

Hamburgery drobiowe z serem

Krok 4 z 6

Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.

Hamburgery drobiowe z serem

Krok 5 z 6

Bułki przekrój włóż mięso, liść sałaty i plaster pomidora.

Hamburgery drobiowe z serem

Krok 6 z 6

Podaj zaraz po przygotowaniu z Majonezem kanapkowym WINIARY.


Mięso z indyka na kotlety plus WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, ser żółty, kilka bułek - i już mamy przepyszne, aromatyczne hamburgery drobiowe z serem, usmażone bez dodawania tłuszczu. Do tego porcja warzyw: tradycyjny liść sałaty i plaster pomidora oraz inne dodatki - kolorowa papryka, cebula albo kiszony ogórek. Smakosze mogą dodać sobie nieco Majonezu Dekoracyjnego WINIARY lub WINIARY Majonez Omega 3:6.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika