Hamburgery drobiowe z serem
34min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
35.29 g
Węglowodany
7.07 g
Tłuszcze
16.12 g
Wartość energetyczna
314.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
5 min
Mięso z indyka wyrób ręką i podziel na 4 części.
Krok 2
5 min
Każdą porcję rozpłaszcz i włóż plaster sera, uformuj owalne kotlety i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin pokryty jest już przyprawami i odrobiną tłuszczu.
Krok 3
14 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 7 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 4
3 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Krok 5
5 min
Bułki przekrój włóż mięso, liść sałaty i plaster pomidora.
Krok 6
2 min
Podaj zaraz po przygotowaniu z Majonezem kanapkowym WINIARY.
Mięso z indyka na kotlety plus WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, ser żółty, kilka bułek - i już mamy przepyszne, aromatyczne hamburgery drobiowe z serem, usmażone bez dodawania tłuszczu. Do tego porcja warzyw: tradycyjny liść sałaty i plaster pomidora oraz inne dodatki - kolorowa papryka, cebula albo kiszony ogórek. Smakosze mogą dodać sobie nieco Majonezu Dekoracyjnego WINIARY lub WINIARY Majonez Omega 3:6.
Komentarze 0