Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamburger

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Wołowina mielona
3 
Żółtko
4 łyżek
Oliwa z oliwek
220 g
Bułka z sezamem
120 g
Ser edamski
4 liści
Sałata
1 
Pomidor
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
29.82 g
Tłuszcze
46.83 g
Węglowodany
30.36 g
Wartość energetyczna
671.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
5 min
Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.
Krok 3
6 min
Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).
Krok 4
4 min
Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.
Krok 5
5 min
Włóż je do nagrzanego, do 180st., piekarnika na 5 minut.
Krok 6
5 min
Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora.
Krok 7
5 min
Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.
Hamburger

Krok 1 z 7

Mięso połącz z żółtkami, dopraw solą i pieprzem.

Hamburger

Krok 2 z 7

Uformuj cztery okrągłe, płaskie kotleciki.

Hamburger

Krok 3 z 7

Usmaż je na patelni na rozgrzanym oleju (po 3 min. z każdej strony).

Hamburger

Krok 4 z 7

Przekrój bułki, na każdej połóż plaster sera i kotlet.

Hamburger

Krok 5 z 7

Włóż je do nagrzanego, do 180st., piekarnika na 5 minut.

Hamburger

Krok 6 z 7

Nastepnie pod górną część każdej bułki włóż Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora.

Hamburger

Krok 7 z 7

Hamburgery podawaj od razu po przygotowaniu.

Domowy hamburger ma tę zaletę, że możemy podać go z ulubionymi dodatkami. Zgodnie z zasadą „prostota jest najlepsza”, proponujemy wersję klasyczną burgera: bułka z sezamem, kotlet z mielonego mięsa i plaster żółtego sera. Po zapieczeniu dodajemy Majonez Dekoracyjny WINIARY, liść sałaty i plasterek pomidora, choć można dorzucić także cebulę, kolorową paprykę lub kiszonego ogórka. Tak przygotowane hamburgery możemy zabrać ze sobą na spacer lub piknik.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika