75 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
75 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
47.2g / 26%
Węglowodany
51.4g / 27%
Tłuszcze
38.6g / 46%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

(1)
1 godz 17 min
Średni
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Mięso mielone wołowe
trochę
Olej
2  plastrów
Ser cheddar
8  plastrów
Ogórki marynowane
4  plastrów
Pomidory
2  liści
Sałata rzymska
2 
Cebula
2  łyżek
Ocet winny
2 
Bułka do hamburgera
2  łyżek
Oliwa z oliwek
trochę
Zioła prowansalskie
1  szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
47.2 g
Węglowodany
51.35 g
Tłuszcze
38.61 g
Wartość energetyczna
723.69 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Street food, którym można delektować się we własnym domu? Pyszne burgery wołowe to jest pomysł, który spodoba się Twoim bliskim! Przygotuj burgera z wołowiny według naszego przepisu – z mnóstwem apetycznych dodatków i Ketchupem Super Hot Winiary. Gwarantujemy, że po takiej uczcie nikt nie pozostanie głodny! Nasz przepis na burgery jest bajecznie prosty i tak samo smaczny!
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Krok 2
30 min
Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.
Krok 3
20 min
Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.
Krok 4
10 min
Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.
Krok 5
2 min
Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.
Krok 6
5 min
Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.
Krok 7
5 min
Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.
Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 1 z 7

Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 2 z 7

Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 3 z 7

Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 4 z 7

Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 5 z 7

Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 6 z 7

Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.

Burger wołowy z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 7 z 7

Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika