Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami
77min
Łatwy
1 łyżka
Ketchup Super Hot WINIARY
1 łyżka
300 g
Mięso mielone wołowe
1 łyżka
Olej
2 plastrów
Ser cheddar
8 plastrów
Ogórki marynowane
4 plastrów
Pomidory
2 liści
Sałata rzymska
2
Cebula
2 łyżek
Ocet winny
2
Bułka do hamburgera
8
Ziemniaki
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 szczypta
Sól
.
Wartości odżywcze
Białko
49.34 g
Węglowodany
69 g
Tłuszcze
64.58 g
Wartość energetyczna
1048.31 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
77 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Krok 2
30 min
Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.
Krok 3
20 min
Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.
Krok 4
10 min
Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.
Krok 5
2 min
Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.
Krok 6
5 min
Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.
Krok 7
5 min
Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.
Street food, którym można delektować się we własnym domu? Pyszne burgery wołowe to jest pomysł, który spodoba się Twoim bliskim! Przygotuj burgera z wołowiny według naszego przepisu – z mnóstwem apetycznych dodatków i Ketchupem Super Hot Winiary. Gwarantujemy, że po takiej uczcie nikt nie pozostanie głodny! Nasz przepis na burgery jest bajecznie prosty i tak samo smaczny!
Komentarze 0