Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Ketchup Super Hot WINIARY
300 g
Mięso mielone wołowe
1 łyżka
Olej
2 plastrów
Ser cheddar
8 plastrów
Ogórki marynowane
4 plastrów
Pomidory
2 liści
Sałata rzymska
2 
Cebula
2 łyżek
Ocet winny
2 
Bułka do hamburgera
8 
Ziemniaki
2 łyżek
Oliwa z oliwek
1 trochę
Zioła prowansalskie
1 szczypta
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
49.34 g
Wartość energetyczna
1048.31 kcal
Węglowodany
69 g
Tłuszcze
64.58 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
5 min
Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Krok 2
30 min
Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.
Krok 3
20 min
Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.
Krok 4
10 min
Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.
Krok 5
2 min
Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.
Krok 6
5 min
Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.
Krok 7
5 min
Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.
Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 1 z 7

Ziemniaki pokrój na frytki, rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrop oliwą, posyp ziołami i solą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 2 z 7

Piecz przez około 30 minut, aż będą złociste.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 3 z 7

Cebulę pokrój na cieniutkie plasterki, przełóż do miski, dodaj ocet winny i odstaw do zamarynowania na 20 minut.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 4 z 7

Mięso przełóż do miski, dodaj 2 łyżeczki ketchupu, a następnie dokładnie wymieszaj. Z tak przygotowanego mięsa uformuj burgery, a następnie smaż je na patelni, na rozgrzanym oleju, około 2 minut z każdej strony.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 5 z 7

Bułki przekrój na pół. Możesz podgrzać je przez chwilę w piekarniku.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 6 z 7

Spód bułki posmaruj majonezem, następnie połóż liść sałaty, mięso, plaster sera, pomidory, odsączoną cebulę i plasterki ogórka. Drugą połowę bułki posmaruj ketchupem i przykryj kanapkę.

Burger wołowy podany z pieczonymi ziemniaczkami

Krok 7 z 7

Podawaj z upieczonymi ziemniaczkami i ketchupem.

Street food, którym można delektować się we własnym domu? Pyszne burgery wołowe to jest pomysł, który spodoba się Twoim bliskim! Przygotuj burgera z wołowiny według naszego przepisu – z mnóstwem apetycznych dodatków i Ketchupem Super Hot Winiary. Gwarantujemy, że po takiej uczcie nikt nie pozostanie głodny! Nasz przepis na burgery jest bajecznie prosty i tak samo smaczny!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika