Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Polski pulled pork burger
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
70 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
70 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
32.2g / 28%
Węglowodany
44.8g / 38%
Tłuszcze
16.9g / 33%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Polski pulled pork burger

+

Polski pulled pork burger

Wróć

Polski pulled pork burger

(0)
3 godz 30 min
Średni
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  paczka
Pomysł na... Kotleciki schabowe w woreczku WINIARY
700  g
Łopatka wieprzowa
1  główka
Czosnek
8  bułek
Kluski na parze
3 
Cebula
1  szklanka
Sok jabłkowy świeżo wyciskany
1  łyżka
Ocet jabłkowy
1  łyżka
Sos worchester
1  łyżka
Koncentrat pomidorowy
trochę
Papryka wędzona
4 
Ogórek kiszony
1  łyżka
Musztarda
1 
Cebula
1  łyżka
Miód
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
32.18 g
Węglowodany
44.76 g
Tłuszcze
16.94 g
Wartość energetyczna
485.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Burgery pulled pork, czyli z rwaną wieprzowiną, to ulubione amerykańskie danie z serii „comfort food” – poprawiacze nastroju. My proponujemy wam w wersji z polskim akcentem: zamiast bułki serwujemy je z puszystymi pampuchami. Sama radość w każdym kęsie!

Przygotowanie

210 min
  • Krok 1

    180 min
    Mięso umyj i osusz. Przyprawami z woreczka dokładnie posyp mięso z każdej strony. Tak przygotowane umieść w woreczku, dodaj przekrojoną główkę czosnku i szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160*C i piecz ok 2-3h
  • Krok 2

    20 min
    Cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć na średnio rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i smaż powoli mieszając od czasu do czasu aż cebula nabierze głębokiego koloru i zmięknie. Dodaj sok jabłkowy, sos worchester oraz ocet i gotuj całość aż sok niemal całkowicie odparuje z patelni. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
  • Krok 3

    5 min
    Mięso po upieczeniu wyciągnij z worka zachowując sos powstały podczas pieczenia. Przy pomocy widelca poszarp całość na drobne kawałki. Dodaj sos z pieczenia i dokładnie wymieszaj – jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 4

    5 min
    Pampuchy podgrzej na parze lub w piekarniku. Ułóż dodatki oraz mięso. Polej pozostałym sosem i serwuj na ciepło.
Polski pulled pork burger

Krok 1 z 4

Mięso umyj i osusz. Przyprawami z woreczka dokładnie posyp mięso z każdej strony. Tak przygotowane umieść w woreczku, dodaj przekrojoną główkę czosnku i szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160*C i piecz ok 2-3h

Polski pulled pork burger

Krok 2 z 4

Cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć na średnio rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i smaż powoli mieszając od czasu do czasu aż cebula nabierze głębokiego koloru i zmięknie. Dodaj sok jabłkowy, sos worchester oraz ocet i gotuj całość aż sok niemal całkowicie odparuje z patelni. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Polski pulled pork burger

Krok 3 z 4

Mięso po upieczeniu wyciągnij z worka zachowując sos powstały podczas pieczenia. Przy pomocy widelca poszarp całość na drobne kawałki. Dodaj sos z pieczenia i dokładnie wymieszaj – jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.

Polski pulled pork burger

Krok 4 z 4

Pampuchy podgrzej na parze lub w piekarniku. Ułóż dodatki oraz mięso. Polej pozostałym sosem i serwuj na ciepło.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia amerykańska
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

    Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

    2 godz Łatwy
  • Rozpływający się w ustach stek wołowy z orzechami i gorgonzolą

    Rozpływający się w ustach stek wołowy z orzechami i gorgonzolą

    43 min Łatwy
  • Burrito z kaszą i wołowiną

    Burrito z kaszą i wołowiną

    40 min Łatwy
  • Miniburgery z szarpaną wołowiną i sosem burgerowym

    Miniburgery z szarpaną wołowiną i sosem burgerowym

    3 godz 51 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu