Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Polski pulled pork

0
210 min
Średni

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Łopatka wieprzowa
1 główka
Czosnek
8 bułek
Kluski na parze
3 
Cebula
1 szklanka
Sok jabłkowy świeżo wyciskany
1 łyżka
Ocet jabłkowy
1 łyżka
Sos worchester
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
1 trochę
Papryka wędzona
4 
Ogórek kiszony
1 łyżka
Musztarda
1 
Cebula
1 łyżka
Miód
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
11.63 g
Wartość energetyczna
408.7 kcal
Węglowodany
44.76 g
Białko
29.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

210 min
Krok 1
180 min
Mięso umyj i osusz. Przyprawami z woreczka dokładnie posyp mięso z każdej strony. Tak przygotowane umieść w woreczku, dodaj przekrojoną główkę czosnku i szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160*C i piecz ok 2-3h
Krok 2
20 min
Cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć na średnio rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i smaż powoli mieszając od czasu do czasu aż cebula nabierze głębokiego koloru i zmięknie. Dodaj sok jabłkowy, sos worchester oraz ocet i gotuj całość aż sok niemal całkowicie odparuje z patelni. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.
Krok 3
5 min
Mięso po upieczeniu wyciągnij z worka zachowując sos powstały podczas pieczenia. Przy pomocy widelca poszarp całość na drobne kawałki. Dodaj sos z pieczenia i dokładnie wymieszaj – jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
5 min
Pampuchy podgrzej na parze lub w piekarniku. Ułóż dodatki oraz mięso. Polej pozostałym sosem i serwuj na ciepło.
Polski pulled pork

Krok 1 z 4

Mięso umyj i osusz. Przyprawami z woreczka dokładnie posyp mięso z każdej strony. Tak przygotowane umieść w woreczku, dodaj przekrojoną główkę czosnku i szczelnie zamknij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160*C i piecz ok 2-3h

Polski pulled pork

Krok 2 z 4

Cebulę posiekaj w piórka. Wrzuć na średnio rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju i smaż powoli mieszając od czasu do czasu aż cebula nabierze głębokiego koloru i zmięknie. Dodaj sok jabłkowy, sos worchester oraz ocet i gotuj całość aż sok niemal całkowicie odparuje z patelni. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Polski pulled pork

Krok 3 z 4

Mięso po upieczeniu wyciągnij z worka zachowując sos powstały podczas pieczenia. Przy pomocy widelca poszarp całość na drobne kawałki. Dodaj sos z pieczenia i dokładnie wymieszaj – jeśli to konieczne dopraw solą i pieprzem.

Polski pulled pork

Krok 4 z 4

Pampuchy podgrzej na parze lub w piekarniku. Ułóż dodatki oraz mięso. Polej pozostałym sosem i serwuj na ciepło.

Burgery pulled pork, czyli z rwaną wieprzowiną, to ulubione amerykańskie danie z serii „comfort food” – poprawiacze nastroju. My proponujemy wam w wersji z polskim akcentem: zamiast bułki serwujemy je z puszystymi pampuchami. Sama radość w każdym kęsie!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika