Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krupnik z kaszą jaglaną, czyli alternatywa dla tradycyjnego krupniku. Jeśli nie przepadasz za kaszą jęczmienną, która lubi się rozgotować, ucieszysz się z innego, nawet nieco zdrowszego dodatku. Jeżeli natomiast obawiasz się o to, czy uda Ci się doprawić ze smakiem, z pomocą przychodzi Krupnik Polski Nasza Specjalność WINIARY. W torebce znajdziesz idealnie dobrane przyprawy i unikniesz próśb domowników lub gości, którym zaserwujesz zupę, o podanie soli.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
2 min
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
10 min
Marchewki i ziemniaki umyć i obrać. Marchewki utrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3
20 min
Na dnie garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę, dodać utartą marchewkę i pokrojone ziemniaki. Chwilę przesmażyć i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu przez ok.10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną, ale nie rozgotują się.
Krok 4
1 min
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Krupniku Polskiego Nasza Specjalność WINIARY.
Krok 5
5 min
Dolać do gotującej się zupy, gotować na niewielkim ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
20 min
Kaszę ugotować w osobnym garnku i dodać do zupy.
Krok 7
2 min
Krupnik podawać z posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
7
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
z
7
Marchewki i ziemniaki umyć i obrać. Marchewki utrzeć na tarce o grubych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3
z
7
Na dnie garnka rozgrzać olej. Zeszklić na nim cebulę, dodać utartą marchewkę i pokrojone ziemniaki. Chwilę przesmażyć i zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu przez ok.10-15 minut, aż ziemniaki zmiękną, ale nie rozgotują się.
Krok 4
z
7
W 300 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Krupniku Polskiego Nasza Specjalność WINIARY.
Krok 5
z
7
Dolać do gotującej się zupy, gotować na niewielkim ogniu przez kolejne kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
z
7
Kaszę ugotować w osobnym garnku i dodać do zupy.
Krok 7
z
7
Krupnik podawać z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0