Krupnik na skrzydełkach
44min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
25.16 g
Węglowodany
61.12 g
Tłuszcze
26.41 g
Wartość energetyczna
572.96 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
44 min
Krok 1
10 min
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Krok 2
5 min
Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, sól, gotować.
Krok 3
20 min
Następnie do wywaru wsypać kaszę jęczmienną i ziemniaki pokrojone w kostkę, wrzucić do wywaru, gotować do miękkości.
Krok 4
7 min
Słoninę drobno pokroić i przesmażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą, dodać do krupniku.
Krok 5
2 min
Na koniec dodać majeranek i przyprawić do smaku przyprawami.
Pyszny krupniczek na obiad
Komentarze 0