Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Krupnik na podrobach

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Krupnik na podrobach

(2)
56 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Krupnik polski WINIARY
300  g
Świeże grzyby leśne lub, jeśli nie masz, 30 g suszonych, wcześniej namoczonych
750  ml
Woda
150  g
Serca drobiowe lub inne (np. wieprzowe)
150  g
Żołądki kurze, indycze lub z kaczki
1 
Marchewka średniej wielkości
1 
Pietruszka
1  kawałek
Por
1  pęczek
Koperek lub szczypiorek
1 
Ziemniaki
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Oliwa lub olej do smażenia
trochę
Kumin mielony
trochę
Gałka muszkatołowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.5 g
Wartość energetyczna
213.4 kcal
Tłuszcze
6.4 g
Białko
19.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sprawdź jak przyrządzić prawdziwie polski krupnik na podrobach razem z WINIARY i Robertem Harna!

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    5 min
    Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
  • Krok 2

    5 min
    W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
  • Krok 3

    3 min
    Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
  • Krok 4

    30 min
    Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 5

    10 min
    Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
  • Krok 6

    2 min
    Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z kwaśną śmietaną.
Krupnik na podrobach

Krok 1 z 7

Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.

Krupnik na podrobach

Krok 2 z 7

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.

Krupnik na podrobach

Krok 3 z 7

Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.

Krupnik na podrobach

Krok 4 z 7

Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.

Krupnik na podrobach

Krok 5 z 7

Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.

Krupnik na podrobach

Krok 6 z 7

Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.

Krupnik na podrobach

Krok 7 z 7

Podawaj z kwaśną śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Kuchnia europejska
  • Najlepsze danie
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło białka
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną

    1 godz 3 min Łatwy
  • Szybki krupnik dla zabieganych

    Szybki krupnik dla zabieganych

    45 min Łatwy
  • Krupnik z boczkiem i brukselką

    Krupnik z boczkiem i brukselką

    1 godz 17 min Łatwy
  • Zupa krupnik na gęsinie

    Zupa krupnik na gęsinie

    2 godz 4 min Trudny

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu