Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sprawdź jak przyrządzić prawdziwie polski krupnik na podrobach razem z WINIARY i Robertem Harna!
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
Krok 2
5 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
Krok 3
3 min
Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
Krok 4
30 min
Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
10 min
Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
2 min
Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Podawaj z kwaśną śmietaną.
Krok 1
z
7
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
Krok 2
z
7
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
Krok 3
z
7
Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
Krok 4
z
7
Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
z
7
Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
z
7
Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Podawaj z kwaśną śmietaną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
J
Jola
Czy tu aby na pewno ma być aż 300 g suszonych grzybów?????
Winiary
Expert
Jolu, proponujemy 300 g świeżych grzybów. W przypadku suszonych oczywiście będzie to znacznie mniejsza ilość (garść, maksymalnie półtorej). Dziękujemy za zwrócenie uwagi, za chwilkę doprecyzujemy to w przepisie.
Komentarze 1