Krupnik na podrobach
56min
Łatwy
1 opakowanie
300 g
Grzyby leśne
750 ml
Woda
150 g
Serca drobiowe
150 g
Żołądki drobiowe
1
Marchewka średniej wielkości
1
Pietruszka
1 kawałek
Por
1 pęczek
Koperek lub szczypiorek
1
Ziemniaki
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
1 trochę
Oliwa do smażenia
1 trochę
Kumin mielony
1 trochę
Gałka muszkatołowa
.
Wartości odżywcze
Białko
19.38 g
Węglowodany
11.46 g
Tłuszcze
6.37 g
Wartość energetyczna
213.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
Krok 2
5 min
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
Krok 3
3 min
Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
Krok 4
30 min
Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
10 min
Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
Krok 6
2 min
Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
1 min
Podawaj z kwaśną śmietaną.
Sprawdź jak przyrządzić prawdziwie polski krupnik na podrobach razem z WINIARY i Robertem Harna!
Komentarze 0