Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Krupnik na podrobach
Zobacz film

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj

Krupnik na podrobach

(2)
56min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Robert Harna

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY
300  g
Świeże grzyby leśne lub, jeśli nie masz, 30 g suszonych, wcześniej namoczonych
750  ml
Woda
150  g
Serca drobiowe lub inne (np. wieprzowe)
150  g
Żołądki kurze, indycze lub z kaczki
1 
Marchewka średniej wielkości
1 
Pietruszka
1  kawałek
Por
1  pęczek
Koperek lub szczypiorek
1 
Ziemniaki
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Oliwa lub olej do smażenia
trochę
Kumin mielony
trochę
Gałka muszkatołowa
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.38 g
Węglowodany
11.46 g
Tłuszcze
6.37 g
Wartość energetyczna
213.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sprawdź jak przyrządzić prawdziwie polski krupnik na podrobach razem z WINIARY i Robertem Harna!

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    5 min
    Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
  • Krok 2

    5 min
    W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
  • Krok 3

    3 min
    Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
  • Krok 4

    30 min
    Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 5

    10 min
    Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
  • Krok 6

    2 min
    Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z kwaśną śmietaną.
Krupnik na podrobach

Krok 1 z 7

Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.

Krupnik na podrobach

Krok 2 z 7

W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.

Krupnik na podrobach

Krok 3 z 7

Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.

Krupnik na podrobach

Krok 4 z 7

Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.

Krupnik na podrobach

Krok 5 z 7

Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.

Krupnik na podrobach

Krok 6 z 7

Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.

Krupnik na podrobach

Krok 7 z 7

Podawaj z kwaśną śmietaną.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
J Jola

Czy tu aby na pewno ma być aż 300 g suszonych grzybów?????

Winiary
Expert

Jolu, proponujemy 300 g świeżych grzybów. W przypadku suszonych oczywiście będzie to znacznie mniejsza ilość (garść, maksymalnie półtorej). Dziękujemy za zwrócenie uwagi, za chwilkę doprecyzujemy to w przepisie.

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    Jesienna grzybowa z domowymi ziołowymi łazankami, czosnkiem

    35 min Łatwy
  • Szybki gulasz grzybowy

    Szybki gulasz grzybowy

    15 min Łatwy
  • Rosyjska solianka

    Rosyjska solianka

    1 godz 55 min Łatwy
  • Leczo z dynią

    Leczo z dynią

    31 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu