Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik z papryką i porem

0
74 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Skrzydełka z kurczaka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka zielona
1 
Por
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
4 
Ziemniaki
4 kulek
Ziele angielskie
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 dag
Pietruszka
2 łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.95 g
Tłuszcze
18.25 g
Wartość energetyczna
321.13 kcal
Białko
21.39 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

74 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka umyć, zlać ok.1,5 - 2 l.wody. Zagotować.
Krok 2
5 min
Zebrać szumowiny. Dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3
10 min
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
20 min
Obrane i pokrojone warzywa dodać do wywaru i gotować razem ok. 20 minut.
Krok 5
5 min
Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości.
Krok 6
5 min
Por oczyścić, umyć i pociąć w krążki.
Krok 7
5 min
Na rozgrzanym maśle lub margarynie poddusić por i paprykę. Dodać do zupy.
Krok 8
15 min
Zupę krupnik Winiary przygotować według przepisu na opakowaniu. Wlać do zupy z warzywami i całość gotować jeszcze około 10 minut.
Krok 9
3 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.
Krok 10
1 min
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Krupnik z papryką i porem

Krok 1 z 10

Skrzydełka umyć, zlać ok.1,5 - 2 l.wody. Zagotować.

Krupnik z papryką i porem

Krok 2 z 10

Zebrać szumowiny. Dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy.

Krupnik z papryką i porem

Krok 3 z 10

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.

Krupnik z papryką i porem

Krok 4 z 10

Obrane i pokrojone warzywa dodać do wywaru i gotować razem ok. 20 minut.

Krupnik z papryką i porem

Krok 5 z 10

Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości.

Krupnik z papryką i porem

Krok 6 z 10

Por oczyścić, umyć i pociąć w krążki.

Krupnik z papryką i porem

Krok 7 z 10

Na rozgrzanym maśle lub margarynie poddusić por i paprykę. Dodać do zupy.

Krupnik z papryką i porem

Krok 8 z 10

Zupę krupnik Winiary przygotować według przepisu na opakowaniu. Wlać do zupy z warzywami i całość gotować jeszcze około 10 minut.

Krupnik z papryką i porem

Krok 9 z 10

Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.

Krupnik z papryką i porem

Krok 10 z 10

Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.

Krupnik z papryką i porem zawiera w sobie wszystko to, co sycąca zupa powinna. Krupnik polska Nasza Specjalność WINIARY w połączeniu z Przyprawą w płynie MAGGI, mięsem i warzywami jest niezwykle aromatyczną propozycją. Zobacz, jak przygotować smaczny krupnik.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika