Krupnik z papryką i porem
74min
Łatwy
1 opakowanie
1 trochę
6
Skrzydełka z kurczaka
1
Papryka czerwona
1
Papryka zielona
1
Por
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
4
Ziemniaki
4 kulek
Ziele angielskie
2
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 dag
Pietruszka
2 łyżek
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
21.39 g
Węglowodany
11.95 g
Tłuszcze
18.25 g
Wartość energetyczna
321.13 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
74 min
Krok 1
5 min
Skrzydełka umyć, zlać ok.1,5 - 2 l.wody. Zagotować.
Krok 2
5 min
Zebrać szumowiny. Dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3
10 min
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4
20 min
Obrane i pokrojone warzywa dodać do wywaru i gotować razem ok. 20 minut.
Krok 5
5 min
Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości.
Krok 6
5 min
Por oczyścić, umyć i pociąć w krążki.
Krok 7
5 min
Na rozgrzanym maśle lub margarynie poddusić por i paprykę. Dodać do zupy.
Krok 8
15 min
Zupę krupnik Winiary przygotować według przepisu na opakowaniu. Wlać do zupy z warzywami i całość gotować jeszcze około 10 minut.
Krok 9
3 min
Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.
Krok 10
1 min
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Krupnik z papryką i porem zawiera w sobie wszystko to, co sycąca zupa powinna. Krupnik polska Nasza Specjalność WINIARY w połączeniu z Przyprawą w płynie MAGGI, mięsem i warzywami jest niezwykle aromatyczną propozycją. Zobacz, jak przygotować smaczny krupnik.
Komentarze 0