Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chcesz przygotować obiad na szybko? Zdecyduj się na Krupnik od WINIARY. Wystarczy, że zagotujesz warzywa – marchewkę i ziemniaki – a następnie dodasz do nich zawartość saszetki. Krupnik WINIARY idealnie rozgrzewa w zimowe, mroźne wieczory. Zajadaj go posypany natką pietruszki!
Do 0,7 litra zimnej wody dodaj obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz startą marchewkę. Zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 minut.
Step2
5 min
W 300 ml zimnej wody starannie rozprowadź zawartość torebki. Dodaj do wywaru, dobrze wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Step3
2 min
Zupę podawaj z natką pietruszki.
Step1
z
3
Do 0,7 litra zimnej wody dodaj obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz startą marchewkę. Zagotuj. Gotuj na średnim ogniu przez 8 minut.
Step2
z
3
W 300 ml zimnej wody starannie rozprowadź zawartość torebki. Dodaj do wywaru, dobrze wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Step3
z
3
Zupę podawaj z natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0