Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulą.
Dopraw solą i pieprzem.
Uformuj 12 małych pulepcików.
Kapustę pokrój w grubą kostkę, pora w krążki.
Zagotuj 1 l wody, wrzuć pulpeciki i gotuj przez 15 minut.
Dodaj kapustę i por, gotuj kolejne 10 minut.
Krupnik rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z całością.
Dopraw solą i pieprzem.
Gotuj razem przez 5 minut. Podawaj.