Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krupnik z pulpetami

0
54 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

250 g
Mięso mielone z indyka
1 
Jajko
2 łyżek
Bułka tarta
1 łyżka
Cebula
100 g
Kapusta włoska
100 g
Por (biała część)
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
17.04 g
Węglowodany
9.82 g
Tłuszcze
6.88 g
Wartość energetyczna
202.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
5 min
Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulą.
Krok 2
2 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
6 min
Uformuj 12 małych pulepcików.
Krok 4
5 min
Kapustę pokrój w grubą kostkę, pora w krążki.
Krok 5
15 min
Zagotuj 1 l wody, wrzuć pulpeciki i gotuj przez 15 minut.
Krok 6
10 min
Dodaj kapustę i por, gotuj kolejne 10 minut.
Krok 7
5 min
Krupnik rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z całością.
Krok 8
1 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 9
5 min
Gotuj razem przez 5 minut. Podawaj.
Krupnik z pulpetami

Krok 1 z 9

Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną cebulą.

Krupnik z pulpetami

Krok 2 z 9

Dopraw solą i pieprzem.

Krupnik z pulpetami

Krok 3 z 9

Uformuj 12 małych pulepcików.

Krupnik z pulpetami

Krok 4 z 9

Kapustę pokrój w grubą kostkę, pora w krążki.

Krupnik z pulpetami

Krok 5 z 9

Zagotuj 1 l wody, wrzuć pulpeciki i gotuj przez 15 minut.

Krupnik z pulpetami

Krok 6 z 9

Dodaj kapustę i por, gotuj kolejne 10 minut.

Krupnik z pulpetami

Krok 7 z 9

Krupnik rozprowadź w szklance zimnej wody i wymieszaj z całością.

Krupnik z pulpetami

Krok 8 z 9

Dopraw solą i pieprzem.

Krupnik z pulpetami

Krok 9 z 9

Gotuj razem przez 5 minut. Podawaj.

Rozgrzewający pomysł na obiad, czyli krupnik z pulpetami drobiowymi, przyrządzanymi z drobiowego mięsa mielonego, jajka, bułki tartej i cebuli. Tak przygotowane pulpety gotujemy, a następnie dodajemy do nich pokrojone kapustę włoską i por. Do wywaru dodaj Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY, a gotowy krupnik z pulpetami dopraw i podawaj w towarzystwie ulubionego pieczywa.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika