Krupnik z kaszą bulgur
35min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
7.36 g
Węglowodany
38.79 g
Tłuszcze
1.31 g
Wartość energetyczna
191.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Step1
14 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej 1 litrem wody i zagotuj. Gotuj przez 8 minut.
Step2
15 min
Kaszę przesyp do miseczki, zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie dobrze przemieszaj widelcem.
Step3
5 min
Krupnik rozprowadź w 100 ml zimnej wody i dodaj do ugotowanych ziemniaków razem z kaszą. Gotuj 5 minut.
Step4
1 min
Zupę podawaj z pokrojonym pomidorem i natką pietruszki.
Krupnik z kartoflanki z kaszą bulgur? Czemu nie! Nasz przepis ułatwi Ci przygotowanie zupy dla całej rodziny z wykorzystaniem właśnie kaszy bulgur! Wystarczy do Krupniku Rodzinna Zupa WINIARY dodać kaszę i zagotować. Otrzymasz doskonały efekt i jeszcze lepszy smak ;) Polecamy podanie z dodatkiem ulubionych warzyw.
Komentarze 0