Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krupnik z kartoflanki z kaszą bulgur? Czemu nie! Nasz przepis ułatwi Ci przygotowanie zupy dla całej rodziny z wykorzystaniem właśnie kaszy bulgur! Wystarczy do Krupniku Rodzinna Zupa WINIARY dodać kaszę i zagotować. Otrzymasz doskonały efekt i jeszcze lepszy smak ;) Polecamy podanie z dodatkiem ulubionych warzyw.
Przygotowanie
35 min
Step1
14 min
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej 1 litrem wody i zagotuj. Gotuj przez 8 minut.
Step2
15 min
Kaszę przesyp do miseczki, zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie dobrze przemieszaj widelcem.
Step3
5 min
Krupnik rozprowadź w 100 ml zimnej wody i dodaj do ugotowanych ziemniaków razem z kaszą. Gotuj 5 minut.
Step4
1 min
Zupę podawaj z pokrojonym pomidorem i natką pietruszki.
Step1
z
4
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zalej 1 litrem wody i zagotuj. Gotuj przez 8 minut.
Step2
z
4
Kaszę przesyp do miseczki, zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie dobrze przemieszaj widelcem.
Step3
z
4
Krupnik rozprowadź w 100 ml zimnej wody i dodaj do ugotowanych ziemniaków razem z kaszą. Gotuj 5 minut.
Step4
z
4
Zupę podawaj z pokrojonym pomidorem i natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0