Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cheeseburger

0
46 min
Średni

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Roślinny burger Garden Gourmet
2 plastrów
Ser pleśniowy niebieski
1 
Cebula (pokrojona w plasterki)
1 
Duży pomidor (pokrojony w plasterki)
2 
Kolba kukurydzy
2 bułek
Bułka burgerowa
50 g
Sałata lodowa (posiekana)
1 łyżka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
460 kcal
Węglowodany
48.19 g
Białko
23.94 g
Tłuszcze
19.74 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

46 min
Krok 1
10 min
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).
Krok 2
18 min
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.
Krok 4
1 min
Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.
Krok 5
8 min
Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.
Krok 6
4 min
Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.
Cheeseburger

Krok 1 z 6

Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej plastry cebuli, aż do skarmelizowania (około 5-10 minut na niezbyt rozgrzanej patelni).

Cheeseburger

Krok 2 z 6

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Połóż Garden Gourmet BURGERY ROŚLINNE na papierze do pieczenia i piecz 8 minut.

Cheeseburger

Krok 3 z 6

Wyjmij burgery z piekarnika, na każdym ułóż po plastrze sera pleśniowego i włóż do piekarnika na kolejne 3-4 minuty.

Cheeseburger

Krok 4 z 6

Na ostatnie 2 minuty pieczenia do piekarnika włóż również przekrojone na pół bułki.

Cheeseburger

Krok 5 z 6

Kolby kukurydzy gotuj w wodzie przez 5-8 minut. Następnie mocno rozgrzej patelnię i przypiecz na niej obgotowane wcześniej kolby kukurydzy delikatnie posmarowane tłuszczem – po minucie z każdej strony.

Cheeseburger

Krok 6 z 6

Połóż na talerzu połówkę bułki, a na niej połowę sałaty. Na bułce z sałatą umieść burgera z serem i połowę karmelizowanej cebuli i przykryj drugą połówką bułki. Podawaj z przypieczoną kolbą kukurydzy.

Odkryj wspaniałą alternatywę dla zwykłego serowego burgera dzięki tej wegetariańskiej wersji, która będzie idealnie podawana z kukurydzą w kolbie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika