Hamburger domowy z chrupiącym boczkiem
25min
Łatwy
4
Bułka burgerowa, maślana lub briocha
800 g
Wołowina mielona
1 trochę
1
Cebula czerwona
1
Pomidor
4
Ogórek konserwowy
6 plastrów
Boczek
4 plastrów
Ser cheddar
0.25 główka
Kapusta czerwona lub biała
2 łyżek
1 trochę
Sok z cytryny
1 trochę
Roszponka
1 trochę
Ulubione kiełki
1 trochę
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
52.79 g
Węglowodany
31.2 g
Tłuszcze
57.19 g
Wartość energetyczna
857.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Każdą bułkę przekrój na pół i posmaruj masłem. Zgrilluj lub opiecz w piekarniku.
Krok 2
5 min
Boczek usmaż na patelni, aż będzie chrupki.
Krok 3
6 min
Mięso dopraw solą oraz pieprzem a następnie uformuj z niego płaskie kotlety o grubości 1,5 – 2 cm. Posyp je dodatkowo solą oraz pieprzem i smaż na grillu lub patelni po 2 – 3 minuty z każdej strony tak, aby mięso pozostało w środku lekko różowe, dzięki czemu zachowa więcej smaku i aromatu.
Krok 4
3 min
Cebulę, pomidora i ogórki pokrój w plastry.
Krok 5
5 min
Kapustę posiekaj w cienkie paski. Dopraw solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY i ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na 10 min do lodówki.
Krok 6
1 min
Spód każdej bułki posmaruj Sosem Burgerowym WINIARY. Następnie połóż usmażone mięso, kapustę, boczek i plastry warzyw. Dodaj Sos Burgerowy WINIARY do smaku, dołóż roszponkę, kiełki, a na koniec – przykryj wierzchnią częścią bułki
Któż nie próbował bądź nie słyszał o hamburgerach? To jedna z najsłynniejszych kanapek na ciepło jadanych na całym świecie! Jeżeli chcesz spróbować jej w stylu klasycznym, skorzystaj z naszego przepisu na hamburgera domowego z Sosem Burgerowym WINIARY. Sekretem tego zestawienia jest właśnie Sos Burgerowy WINIARY, który pasuje do pojedynczych składników, łączy je, scala i tworzy spójną, przepyszną całość. Dzięki domowemu burgerowi fast food nabierze nowego znaczenia!
Komentarze 0