Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z łososia mielimy, wyrabiamy z zimnym bulionem oraz przyprawami (worcestershire, tabasco lub pieprz cayenne, szczypta soli i pieprzu cytrynowego lub czarnego). Skrapiany kilka kroplami soku z cytryny.
Pod koniec wyrabiania dodajemy drobno pokrojoną białą cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę świeżą paprykę czerwoną i posiekaną botwinkę.
Ze zmielonej i doprawionej ryby formujemy okrągłe kotlety - muszą być większe od średnicy bułki.
Kotlety smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni lub grillu.
Bułkę przekrajamy na pół. Każdą połówkę kładziemy przekrojoną stroną na grill lub do opiekacza i czekamy, aż się zarumieni.
Dolną część bułki smarujemy: musztardą, majonezem i ketchupem (wedle uznania). Układamy liść sałaty masłowej lub pokrojoną w paski sałatę lodową. Na sałatę kładziemy usmażony kotlet z łososia.
Na kotlecie rybnym układamy wędzony boczek, usmażony na chrupiąco.
Dokładamy kolejno: plaster pomidora, ogórek i cebulę.
Całość przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki, lekko posmarowaną ketchupem, majonezem i musztardą.