Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamburger z łososia

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
10 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
Ketchup łagodny WINIARY
1 trochę
2000 g
Łosoś różowy
4 łyżek
Cebula
2 łyżek
Papryka czerwona
2 łyżek
Botwinka
1 trochę
Sos, gotowy do podania, pieprz, TABASCO
1 trochę
Sos worcestershire
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Sok z cytryny
10 
Bułka pszenna
20 plastrów
Boczek
15 liści
Sałata masłowa
10 plastrów
Pomidory
6 plastrów
Cebula
20 plastrów
Ogórki marynowane
1 trochę
Musztarda

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
31.28 g
Tłuszcze
34.2 g
Wartość energetyczna
635.23 kcal
Białko
47.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Filety z łososia mielimy, wyrabiamy z zimnym bulionem oraz przyprawami (worcestershire, tabasco lub pieprz cayenne, szczypta soli i pieprzu cytrynowego lub czarnego). Skrapiany kilka kroplami soku z cytryny.
Krok 2
5 min
Pod koniec wyrabiania dodajemy drobno pokrojoną białą cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę świeżą paprykę czerwoną i posiekaną botwinkę.
Krok 3
5 min
Ze zmielonej i doprawionej ryby formujemy okrągłe kotlety - muszą być większe od średnicy bułki.
Krok 4
10 min
Kotlety smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni lub grillu.
Krok 5
5 min
Bułkę przekrajamy na pół. Każdą połówkę kładziemy przekrojoną stroną na grill lub do opiekacza i czekamy, aż się zarumieni.
Krok 6
5 min
Dolną część bułki smarujemy: musztardą, majonezem i ketchupem (wedle uznania). Układamy liść sałaty masłowej lub pokrojoną w paski sałatę lodową. Na sałatę kładziemy usmażony kotlet z łososia.
Krok 7
2 min
Na kotlecie rybnym układamy wędzony boczek, usmażony na chrupiąco.
Krok 8
3 min
Dokładamy kolejno: plaster pomidora, ogórek i cebulę.
Krok 9
5 min
Całość przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki, lekko posmarowaną ketchupem, majonezem i musztardą.
Hamburger z łososia

Krok 1 z 9

Filety z łososia mielimy, wyrabiamy z zimnym bulionem oraz przyprawami (worcestershire, tabasco lub pieprz cayenne, szczypta soli i pieprzu cytrynowego lub czarnego). Skrapiany kilka kroplami soku z cytryny.

Hamburger z łososia

Krok 2 z 9

Pod koniec wyrabiania dodajemy drobno pokrojoną białą cebulę oraz pokrojoną w drobną kostkę świeżą paprykę czerwoną i posiekaną botwinkę.

Hamburger z łososia

Krok 3 z 9

Ze zmielonej i doprawionej ryby formujemy okrągłe kotlety - muszą być większe od średnicy bułki.

Hamburger z łososia

Krok 4 z 9

Kotlety smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni lub grillu.

Hamburger z łososia

Krok 5 z 9

Bułkę przekrajamy na pół. Każdą połówkę kładziemy przekrojoną stroną na grill lub do opiekacza i czekamy, aż się zarumieni.

Hamburger z łososia

Krok 6 z 9

Dolną część bułki smarujemy: musztardą, majonezem i ketchupem (wedle uznania). Układamy liść sałaty masłowej lub pokrojoną w paski sałatę lodową. Na sałatę kładziemy usmażony kotlet z łososia.

Hamburger z łososia

Krok 7 z 9

Na kotlecie rybnym układamy wędzony boczek, usmażony na chrupiąco.

Hamburger z łososia

Krok 8 z 9

Dokładamy kolejno: plaster pomidora, ogórek i cebulę.

Hamburger z łososia

Krok 9 z 9

Całość przykrywamy drugą częścią chrupiącej bułki, lekko posmarowaną ketchupem, majonezem i musztardą.


Domowy łososiowy hamburger z bułki pszennej z sezamem lub dynią i z dużą porcją warzyw może być nawet głównym daniem obiadowym – smakuje rewelacyjnie, porządnie syci i daleko mu do jedzenia typu fast food.

Wybierz naturalne składniki dobrej jakości, aby przygotować smaczne hamburgery z kotletami z łososia o ostrym smaku – dzięki dodatkowi tabasco lub pieprzu cayenne. Całości doda smaku Majonez Dekoracyjny WINIARY i Ketchup Ostry Chili lub Łagodny WINIARY. Hamburgery przed podaniem możesz spiąć dużą wykałaczką, aby z chrupkiej bułeczki nie wypadł żaden składnik ;)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika