Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Mięso mielone wołowe
1 
Cebula
1 
Jajko
6 plastrów
Boczek wędzony
6 
Bułka z sezamem
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
25.57 g
Wartość energetyczna
541.61 kcal
Tłuszcze
30.53 g
Węglowodany
31.63 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
5 min
Mięso mielone połącz z POMYSŁ NA... i jajkiem.
Krok 2
5 min
Cebulę drobno posiekaj i dodaj do mięsa, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Uformuj 6 hamburgerów, każdy owiń plastrem boczku.
Krok 4
10 min
Piecz na ruszcie przez około 10 minut. Hamburgery możesz też usmażyć na patelni.
Krok 5
3 min
Podgrzej bułkę i przesmaruj ją sosem czosnkowo-ziołowym.
Krok 6
1 min
Hamburgery podawać z pieczywem i surówką.
Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 1 z 6

Mięso mielone połącz z POMYSŁ NA... i jajkiem.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 2 z 6

Cebulę drobno posiekaj i dodaj do mięsa, dopraw solą i pieprzem.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 3 z 6

Uformuj 6 hamburgerów, każdy owiń plastrem boczku.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 4 z 6

Piecz na ruszcie przez około 10 minut. Hamburgery możesz też usmażyć na patelni.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 5 z 6

Podgrzej bułkę i przesmaruj ją sosem czosnkowo-ziołowym.

Hamburgery z chrupiącym boczkiem

Krok 6 z 6

Hamburgery podawać z pieczywem i surówką.


Przysmak z rusztu: wołowe hamburgery z chrupiącym boczkiem. Mielone mięso doprawiamy WINIARY POMYSŁ NA... kotlety mielone z cebulką oraz siekaną cebulą, a następnie formujemy, owijamy w plastry boczku i grillujemy na ruszcie (lub smażymy na patelni). Podajemy w podgrzanej bułce lub ze świeżą bagietką w towarzystwie ulubionych warzyw: sałaty, pomidora, papryki, ogórków itp. Do hamburgerów z chrupiącym boczkiem polecamy dodatek Sosu czosnkowego WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika