Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chrupiąca i pyszna - zarówno samodzielnie, jak i w zestawie np. z pieczenią, kotletami czy duszonym mięsem oraz... hamburgerami. Zrobisz ją nie tylko z białej (w wersji klasycznej), ale i czerwonej kapusty. Coleslaw z czerwonej kapusty możesz zjeść na różne sposoby. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do burgerów - zarówno w bułce, jak i osobno, w zestawie z frytkami. Przygotowanie coleslawa z czerwonej kapusty zajmie Ci niecałe 10 minut. Do dzieła!
Przygotowanie
9 min
Krok 1
5 min
Pokrój czerwoną kapustę w piórka. Wrzuć ją do dużej miski.
Krok 2
2 min
Dodaj majonez, jogurt naturalny, sól, cukier, sok z cytryny i trochę świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3
2 min
Na koniec sprawdź również, czy surówka nie potrzebuje dosolenia, jeśli tak, dosól do smaku.
Krok 1
z
3
Pokrój czerwoną kapustę w piórka. Wrzuć ją do dużej miski.
Krok 2
z
3
Dodaj majonez, jogurt naturalny, sól, cukier, sok z cytryny i trochę świeżo zmielonego pieprzu.
Krok 3
z
3
Na koniec sprawdź również, czy surówka nie potrzebuje dosolenia, jeśli tak, dosól do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
Z
Zofia
Ciekawy przepis którego szukałam.Super!
Winiary
Expert
Zofia, dziękujemy za pozytywny komentarz! Jesteśmy ciekawi z czym podałaś tę kapustę.
Komentarze 1