Sałatka coleslaw podana na liściach kapusty
1 godz 28 min
Łatwy
200
g
Kapusta czerwona młoda
200
g
Kapusta biała młoda
2
Marchewka młoda
5
łyżek
1
łyżka
Musztarda ostra typu Dijon
2
łyżek
Ocet winny, może być też jabłkowy
2
łyżek
Cukier
1
szczypta
Sól
1
szczypta
Pieprz
2
łyżek
Szczypiorek pokrojony do posypania
.
Wartości odżywcze
Białko
1.41 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcze
12.88 g
Wartość energetyczna
161.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
88 min
Krok 1
10 min
Z kapusty zdejmij miękkie liście. Większe wierzchnie liście odetnij delikatnie, tak żeby pozo-stały w całości, tworząc naturalną miseczkę. Pozostałą kapustę drobno poszatkuj.
Krok 2
5 min
Oskrobaną młodą marchewkę pokrój w cieniutkie słupki lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
5 min
W misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, cukier, ocet.
Krok 4
5 min
Dodaj kapustę, marchewkę, dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
Krok 5
60 min
Odstaw na ½ do 1 godziny, żeby wszystkie smaki się przegryzły, a warzywa odrobinę zmiękły.
Krok 6
3 min
Przed podaniem posyp całość posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze 0