Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marynowane pieczarki, prosta i szybka sałatka jajeczno - serowa i aromatyczny sos curry Winiary, i mamy pyszną przekąskę na każdą okazję.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
8 min
Jajka obrać i drobno posiekać.
Krok 2
5 min
Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
8 min
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
1 min
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Krok 5
2 min
Pieczarki osączyć z zalewy, pozostawić w całości kapelusze a nóżki pokroić drobno.
Krok 6
1 min
Wszystkie posiekane składniki połączyć z sosem curry Winiary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Kapelusze napełnić powstałą sałatką. Dodatkowo na wierzchu każdej pieczarki zrobić kleksa z sosu curry.
Krok 1
z
7
Jajka obrać i drobno posiekać.
Krok 2
z
7
Cebulkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 3
z
7
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 4
z
7
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
Krok 5
z
7
Pieczarki osączyć z zalewy, pozostawić w całości kapelusze a nóżki pokroić drobno.
Krok 6
z
7
Wszystkie posiekane składniki połączyć z sosem curry Winiary. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
z
7
Kapelusze napełnić powstałą sałatką. Dodatkowo na wierzchu każdej pieczarki zrobić kleksa z sosu curry.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0