Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
8
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Własnoręcznie zebrane (lub wybrane na targu) nieduże, jędrne prawdziwki znakomicie nadają się do marynowania. Prawdziwki marynowane, będą miały wyjątkowy smak, gdy do zalewy dodamy – prócz tradycyjnej kompozycji gorczycy, pieprzu, liścia laurowego, ziela angielskiego i cebuli – także marchewkę oraz przyprawę Jarzynka WINIARY. Prawdziwki marynowane pysznie smakują jako dodatek do wędlin, pasztetów i pieczonych mięs na zimno, do sałatek, tatara oraz domowego sosu tatarskiego.
Przygotowanie
215 min
Krok 1
5 min
Grzyby dokładnie oczyść, odkrój kapelusze, a ogonki pokrój na mniejsze kawałki i umyj.
Krok 2
15 min
Zagotuj 2l wody z przyprawą JARZYNKA, wrzuć grzyby i gotuj 10-15 minut. Odsącz. Przygotuj marynatę.
Krok 3
10 min
Zagotuj 4 szkl wody z octem, solą, cukrem i przyprawami. Ostudź i przecedź przez sito.
Krok 4
5 min
Obierz cebulę i marchewkę, pokrój w plastry.
Krok 5
180 min
Do marynaty dodaj grzyby i warzywa, pozostaw na 2-3 godziny, a następnie przełóż całość do uprzednio wyparzonych słoiczków. Zakręć wieczkami i pasteryzuj przez 10 minut.
Krok 1
z
5
Grzyby dokładnie oczyść, odkrój kapelusze, a ogonki pokrój na mniejsze kawałki i umyj.
Krok 2
z
5
Zagotuj 2l wody z przyprawą JARZYNKA, wrzuć grzyby i gotuj 10-15 minut. Odsącz. Przygotuj marynatę.
Krok 3
z
5
Zagotuj 4 szkl wody z octem, solą, cukrem i przyprawami. Ostudź i przecedź przez sito.
Krok 4
z
5
Obierz cebulę i marchewkę, pokrój w plastry.
Krok 5
z
5
Do marynaty dodaj grzyby i warzywa, pozostaw na 2-3 godziny, a następnie przełóż całość do uprzednio wyparzonych słoiczków. Zakręć wieczkami i pasteryzuj przez 10 minut.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0