Domowa sałatka coleslaw to pyszny, prosty dodatek do dań z grilla oraz innych codziennych posiłków. Przygotowanie tej przekąski nie jest skomplikowane, wystarczy kilka niedrogich i łatwo dostępnych składników, sos oraz przyprawy. Jeśli chcesz, możesz też dodać coś od siebie, korzystając ze składników, które masz pod ręką. W ten sposób urozmaicisz smak tej przystawki.
Coleslaw – prosta, szybka i pyszna sałatka
Sałatka Coleslaw wywodzi się z Holandii i gości na stołach już od XVIII wieku. To jedna z najbardziej popularnych sałatek, którą możemy zjeść w wielu restauracjach. Teraz możesz ją przygotować we własnej kuchni. Nie potrzebujesz skomplikowanych składników ani zbyt wiele czasu w kuchni.
Bazą sałatki zawsze jest kapusta, reszta składników może różnić się w zależności od tego, co doda kucharz. Dodatki mogą być bardzo różnorodne, np. papryka, tarty ser, ananas czy jabłko.
Sałatka Coleslaw – jak ją zrobić?
Podstawą sałatki Coleslaw jest kapusta – my wykorzystamy aż trzy rodzaje: kapustę włoską, białą i czerwoną. Dzięki temu sałatka będzie przyjemnie chrupać przy każdym kęsie. Smak sałatki Coleslaw podkręci aromatyczny sos jogurtowy WINIARY oraz orzeźwiająca skórka z cytryny. Smacznego!
Komentarze 0