Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem
25min
Łatwy
4
Bułka maślana
trochę
4
plastrów
Ananas świeży lub z puszki
300
g
Pierś z kurczaka
trochę
Roszponka
trochę
Sałata endywia, fryzyjskiej lub dowolna, którą lubisz
trochę
Masło
trochę
Oliwa
1
łyżeczka
Papryka słodka w proszku
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
19.52 g
Węglowodany
31.63 g
Tłuszcze
8.75 g
Wartość energetyczna
281.92 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
11 min
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i posmaruj oliwą. Dopraw solą i pieprzem oraz słodką papryką. Smaż mięso na patelni po ok 3-4 min z każdej strony. Kiedy ostygnie, pokrój je w plastry.
Krok 2
7 min
Ananasa zgrilluj na mocno rozgrzanej patelni lub grillu, aż się lekko zarumieni. Każdą bułkę przekrój na pól i posmaruj masłem.
Krok 3
5 min
Na dolnej połowie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY. Następnie układaj liście roszponki, plastry kurczaka i ananasa. Na wierzch dołóż sałatę fryzyjską i przykryj całość drugą połową bułki.
Krok 4
2 min
Serwuj na ciepło lub na zimno.
Masz ochotę na słodko-ostre kanapki na ciepło, idealne na grilla, domówkę albo urodziny na świeżym powietrzu? Wypróbuj burgera z kurczakiem i ananasem polanego pysznym Sosem Jalapeño WINIARY! Przekąska łączy smażoną pierś kurczaka, słodkiego grillowanego ananasa, aromatyczne przyprawy, świeże warzywa i wspomniany już sos majonezowy WINIARY. Uwaga: kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem to danie z charrrakterem! :-)
Komentarze 0