Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pão de Alho
Dodaj do CookBook

Pão de Alho

(0)
16 min
Łatwy
Kup składniki
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 sztuki

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bagietka (średnia)
100  g
Masło
3  ząbków
Czosnek
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
2  łyżek
Posiekany szczypiorek
2  łyżek
Parmezan tarty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
66 g
Wartość energetyczna
510.2 kcal
Tłuszcze
22.8 g
Białko
10.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Bagietka czosnkowa to smaczna przekąska dla fanów prostej kuchni. Domowe bagietki super sprawdzą się jako element deski serów i wędlin, którą możesz przygotować dla swoich bliskich na specjalne okazje, jak i na co dzień, gdy macie chęć na coś dobrego. Bagietka czosnkowa to niezwykle smaczna i aromatyczna wariacja na temat tradycyjnej bagietki.


Przepis na bagietki czosnkowe

Bagietka czosnkowa jest znana na całym świecie. Jej popularność wynika z wyjątkowego połączenia chrupiącej bagietki i intensywnego smaku czosnku. Co więcej, przygotowanie wcale nie jest skomplikowane i nie zajmuje więcej niż kwadrans, zwłaszcza jeśli wykorzystamy pieczywo kupione w ulubionej piekarni. Podpieczone bagietki czosnkowe są chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, co sprawia, że są doskonałe do maczania w sosach, jedzenia z sałatkami lub jedzenia w całości bez żadnych dodatków. Chcesz przygotować taką przekąskę na dzisiejszy wieczór? Przepis na bagietki czosnkowe już na Ciebie czeka. Nie przegap go. Życzymy smacznego!

Przygotowanie

16 min
  • Krok 1

    1 min
    Bagietki pokrój w plasterki (nie krój do końca, żeby nie oddzielić kromek od spodu chleba).
  • Krok 2

    5 min
    Wymieszaj miękkie masło, zmiażdżony czosnek, MAGGI, szczypiorek i parmezan, aż powstanie kremowa pasta.
  • Krok 3

    10 min
    Wypełnij przestrzenie między kromkami chleba tą pastą i piecz w nagrzanym średnim piekarniku (180°C) na złoty kolor.
Pão de Alho

Krok 1 z 3

Bagietki pokrój w plasterki (nie krój do końca, żeby nie oddzielić kromek od spodu chleba).

Pão de Alho

Krok 2 z 3

Wymieszaj miękkie masło, zmiażdżony czosnek, MAGGI, szczypiorek i parmezan, aż powstanie kremowa pasta.

Pão de Alho

Krok 3 z 3

Wypełnij przestrzenie między kromkami chleba tą pastą i piecz w nagrzanym średnim piekarniku (180°C) na złoty kolor.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Entrant
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Pescetarian
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu