Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bagietka z klopsami

0
15 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

140 g
Bagietka francuska
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
4 
Pulpety w Sosie Pomidorowym
10 
Pomidorki koktajlowe
150 g
Ser feta
2 łyżek
Sok z cytryny
4 łyżek
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Miód
1 trochę
Sól
1 trochę
Granat
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
26.53 g
Węglowodany
59.95 g
Tłuszcze
53.27 g
Wartość energetyczna
819.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.
Krok 2
2 min
Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.
Bagietka z klopsami

Krok 1 z 4

Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.

Bagietka z klopsami

Krok 2 z 4

Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka z klopsami

Krok 3 z 4

Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.

Bagietka z klopsami

Krok 4 z 4

Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika