Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bagietka z klopsami

(0)
15min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

140  g
Bagietka francuska
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
4 
Pulpety w Sosie Pomidorowym
10 
Pomidorki koktajlowe
150  g
Ser feta
2  łyżek
Sok z cytryny
4  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Miód
trochę
Sól
trochę
Granat
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
26.53 g
Węglowodany
59.95 g
Tłuszcze
53.27 g
Wartość energetyczna
819.04 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

15 min
Krok 1
5 min
Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.
Krok 2
2 min
Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 3
3 min
Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
5 min
Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.
Bagietka z klopsami

Krok 1 z 4

Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.

Bagietka z klopsami

Krok 2 z 4

Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka z klopsami

Krok 3 z 4

Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.

Bagietka z klopsami

Krok 4 z 4

Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.

Bagietka z klopsami to przekąska o pełnej gamie smaków i aromatów. Dlaczego? We francuskim, grillowanym pieczywie ukryte są śródziemnomorskie smaki fety, rukoli i oliwy z oliwek, ale także włoskie aromaty - ziołowe i pomidorowe. Bagietka z klopsami udekorowana Sosem ziołowym WINAIRY przypadnie do gustu także miłośnikom mięsa – zwłaszcza tradycyjnego mięsa mielonego. Do dzieła!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
26.5g / 12%
Węglowodany
60g / 30%
Tłuszcze
53.3g / 58%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha