Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bagietka z klopsami
Dodaj do CookBook

Bagietka z klopsami

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

2 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
140  g
Bagietka francuska
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
4 
Pulpety w Sosie Pomidorowym
10 
Pomidorki koktajlowe
150  g
Ser feta
2  łyżek
Sok z cytryny
4  łyżek
Oliwa z oliwek
1  łyżeczka
Miód
trochę
Sól
trochę
Granat
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
60 g
Wartość energetyczna
819 kcal
Tłuszcze
53.3 g
Białko
26.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bagietka z klopsami to przekąska o pełnej gamie smaków i aromatów. Dlaczego? We francuskim, grillowanym pieczywie ukryte są śródziemnomorskie smaki fety, rukoli i oliwy z oliwek, ale także włoskie aromaty - ziołowe i pomidorowe. Bagietka z klopsami udekorowana Sosem ziołowym WINAIRY przypadnie do gustu także miłośnikom mięsa – zwłaszcza tradycyjnego mięsa mielonego. Do dzieła!

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.
  • Krok 2

    2 min
    Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 3

    3 min
    Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    5 min
    Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.
Bagietka z klopsami

Krok 1 z 4

Bagietkę przekrój wzdłuż, zostawiając jeden nierozcięty brzeg, i przyrumień lekko w piekarniku, w tosterze lub na grillowej patelni.

Bagietka z klopsami

Krok 2 z 4

Z soku z cytryny, miodu i oliwy przygotuj dressing, mieszając dokładnie wszystkie składniki. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka z klopsami

Krok 3 z 4

Pomidorki koktajlowe przekrój na połówki i wrzuć do miski. Dodaj pokruszoną fetę i zalej wszystko dressingiem. Dokładnie wymieszaj.

Bagietka z klopsami

Krok 4 z 4

Tuż przed podaniem dołóż rukolę i wymieszaj raz jeszcze. Na przyrumienioną bagietkę nałóż porcję podgrzanych klopsików, porcję Sosu Ziołowego WINIARY, a na koniec wcześniej przygotowaną sałatkę z pomidorków i fety. Całość udekoruj rukolą i dodatkowo pestkami granatu.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Niski poziom cukru
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Włoska ciabatta lub bagietka z barszczem czerwonym WINIARY

    Włoska ciabatta lub bagietka z barszczem czerwonym WINIARY

    13 min Łatwy
  • Bagietka z salami

    Bagietka z salami

    18 min Łatwy
  • Bagietka z szynką i serem dla dzieci – wąż

    Bagietka z szynką i serem dla dzieci – wąż

    18 min Łatwy
  • Bagietka warzywna

    Bagietka warzywna

    37 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu