Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bagietka warzywna

0
37 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Papryka czerwona
1 
Cukinia
1 łyżka
Olej
250 g
Bagietka francuska
125 g
Mozzarella

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.94 g
Węglowodany
47.83 g
Tłuszcze
15.39 g
Wartość energetyczna
419.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

37 min
Krok 1
5 min
Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części, pokrój na małe kostki.
Krok 2
5 min
Cukinię umyj, oczyść i pokrój na małe kostki.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim warzywa.
Krok 4
2 min
Wlej 250 ml wody, wsyp POMYSŁ NA..., rozprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minut w odkrytym garnku, aż powstanie zawiesisty sos.
Krok 5
3 min
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Warzywa rozłóż na połówkach bagietki.
Krok 6
2 min
Mozzarellę pokrój na plasterki i połóż na warzywach. Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C).
Krok 7
15 min
Piecz w piekarniku przez około 15 minut.
Bagietka warzywna

Krok 1 z 7

Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i białe części, pokrój na małe kostki.

Bagietka warzywna

Krok 2 z 7

Cukinię umyj, oczyść i pokrój na małe kostki.

Bagietka warzywna

Krok 3 z 7

Na patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim warzywa.

Bagietka warzywna

Krok 4 z 7

Wlej 250 ml wody, wsyp POMYSŁ NA..., rozprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minut w odkrytym garnku, aż powstanie zawiesisty sos.

Bagietka warzywna

Krok 5 z 7

Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Warzywa rozłóż na połówkach bagietki.

Bagietka warzywna

Krok 6 z 7

Mozzarellę pokrój na plasterki i połóż na warzywach. Piekarnik rozgrzej do 200°C (termoobieg 170°C).

Bagietka warzywna

Krok 7 z 7

Piecz w piekarniku przez około 15 minut.

Zapiekaną bagietkę warzywną możemy podać na pożywny lunch albo gorącą kolację. Połówki bułki wypełniamy pysznym farszem z kolorowej papryki i cukinii, w zawiesistym sosie z WINIARY POMYSŁ NA... spaghetti po bolońsku, dekorujemy plasterkami mozzarelli i zapiekamy przez kwadrans w piekarniku. Gotowe bagietki możemy udekorować gałązkami świeżych ziół i podać na liściach sałaty.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika