Bagietka nadziewana
20min
Łatwy
2 łyżeczek
140 g
Bagietka francuska
4
Jajko gotowane na twardo
100 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2
Ogórki konserwowe
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
8.59 g
Węglowodany
11.68 g
Tłuszcze
11.5 g
Wartość energetyczna
185.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Krok 2
2 min
Obierz jajka.
Krok 3
5 min
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Krok 4
2 min
Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Krok 7
2 min
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.
Komentarze 0