Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Krok 2
2 min
Obierz jajka.
Krok 3
5 min
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Krok 4
2 min
Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Krok 7
2 min
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Krok 1
z
7
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Krok 2
z
7
Obierz jajka.
Krok 3
z
7
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Krok 4
z
7
Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
z
7
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
z
7
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Krok 7
z
7
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0