Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Bagietka nadziewana

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
24  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
140  g
Bagietka francuska
4 
Jajko gotowane na twardo
100  g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2 
Ogórki konserwowe
2  łyżek
Masło
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.59 g
Węglowodany
11.68 g
Tłuszcze
11.33 g
Wartość energetyczna
184.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
  • Krok 2

    2 min
    Obierz jajka.
  • Krok 3

    5 min
    Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
  • Krok 4

    2 min
    Ogórki pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    3 min
    Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
  • Krok 7

    2 min
    Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Bagietka nadziewana

Krok 1 z 7

Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.

Bagietka nadziewana

Krok 2 z 7

Obierz jajka.

Bagietka nadziewana

Krok 3 z 7

Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.

Bagietka nadziewana

Krok 4 z 7

Ogórki pokrój w kostkę.

Bagietka nadziewana

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka nadziewana

Krok 6 z 7

Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.

Bagietka nadziewana

Krok 7 z 7

Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Z jajkami
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapki z serem i łososiem

    12 min Łatwy
  • Sałatka wielkanocna

    20 min Łatwy
  • Pasta z szynki

    20 min Łatwy
  • Bagietki nadziewane szynką i warzywami

    38 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu