Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bagietka nadziewana

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

140 g
Bagietka francuska
4 
Jajko gotowane na twardo
100 g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2 
Ogórki konserwowe
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.68 g
Wartość energetyczna
185.75 kcal
Białko
8.59 g
Tłuszcze
11.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
Krok 2
2 min
Obierz jajka.
Krok 3
5 min
Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
Krok 4
2 min
Ogórki pokrój w kostkę.
Krok 5
3 min
Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
Krok 7
2 min
Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Bagietka nadziewana

Krok 1 z 7

Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.

Bagietka nadziewana

Krok 2 z 7

Obierz jajka.

Bagietka nadziewana

Krok 3 z 7

Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.

Bagietka nadziewana

Krok 4 z 7

Ogórki pokrój w kostkę.

Bagietka nadziewana

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka nadziewana

Krok 6 z 7

Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.

Bagietka nadziewana

Krok 7 z 7

Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.

Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika