Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bagietka nadziewana
Dodaj do CookBook

Bagietka nadziewana

(0)
20 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
24  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
140  g
Bagietka francuska
4 
Jajko gotowane na twardo
100  g
Szynka, w plasterkach, pakowana (96% bez tłuszczu, z dodatkiem wody)
2 
Ogórki konserwowe
2  łyżek
Masło
1  łyżka
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.7 g
Wartość energetyczna
184.2 kcal
Tłuszcze
11.3 g
Białko
8.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Na domowy lunch lub towarzyską imprezę - bagietka nadziewana farszem z jajek na twardo, szynki, ogórków konserwowych, szczypiorku, masła i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Po schłodzeniu nafaszerowane bagietki podajemy pokrojone ukośnie na dwucentymetrowe kawałki, które pięknie prezentują się na talerzu (np. ułożone w piramidkę na liściach sałaty) i są bardzo wygodne do jedzenia.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.
  • Krok 2

    2 min
    Obierz jajka.
  • Krok 3

    5 min
    Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.
  • Krok 4

    2 min
    Ogórki pokrój w kostkę.
  • Krok 5

    3 min
    Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.
  • Krok 7

    2 min
    Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.
Bagietka nadziewana

Krok 1 z 7

Bagietkę przekrój na pół i wydrąż miąższ.

Bagietka nadziewana

Krok 2 z 7

Obierz jajka.

Bagietka nadziewana

Krok 3 z 7

Jajka i szynkę pokrój drobno. Możesz też użyć maszynki do mięsa.

Bagietka nadziewana

Krok 4 z 7

Ogórki pokrój w kostkę.

Bagietka nadziewana

Krok 5 z 7

Wszystkie składniki wymieszaj z masłem i Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

Bagietka nadziewana

Krok 6 z 7

Połówki bagietki posmaruj pastę, złóż, dobrze dociśnij i odstaw do schłodzenia.

Bagietka nadziewana

Krok 7 z 7

Przed podaniem pokrój bagietkę na 2-centymetrowe kawałki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jajka
  • Kuchnia francuska
  • Niski poziom cukru
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka
  • Śniadanie
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Włoska ciabatta lub bagietka z barszczem czerwonym WINIARY

    Włoska ciabatta lub bagietka z barszczem czerwonym WINIARY

    13 min Łatwy
  • Bagietka z salami

    Bagietka z salami

    18 min Łatwy
  • Bagietka z szynką i serem dla dzieci – wąż

    Bagietka z szynką i serem dla dzieci – wąż

    18 min Łatwy
  • Bagietka z klopsami

    Bagietka z klopsami

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu