Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co mogą mieć wspólnego ze sobą soczysta pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Majonez Dekoracyjny WINIARY, gruszka i ser pleśniowy Lazur? Chrupiącą bagietkę, która pomieści wszystkie te składniki i stworzy przepyszną kanapkę na śniadanie lub ciepły posiłek na lunch! Słodką gruszkę kroimy w plasterki, dodajemy kawałeczki sera, całość przykrywamy listkami rukoli – i podajemy na zimno lub zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił, a bagietka z kurczakiem była jeszcze bardziej chrupiąca. Zobacz też przepis na bagietkę z serem i łososiem!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
10 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
5 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
10 min
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Krok 1
z
6
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
z
6
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
z
6
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
z
6
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
z
6
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
z
6
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0