Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Bagietka z kurczakiem

Bagietka z kurczakiem

(0)
40min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY Pomysł na… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią
100  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
2 
Pierś Z Kurczaka
280  g
Bagietka francuska
1 
Gruszki
80  g
Ser blue
1  pęczek
Rukola
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
30.72 g
Węglowodany
41.61 g
Tłuszcze
30.53 g
Wartość energetyczna
569.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Co mogą mieć wspólnego ze sobą soczysta pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Majonez Dekoracyjny WINIARY, gruszka i ser pleśniowy Lazur? Chrupiącą bagietkę, która pomieści wszystkie te składniki i stworzy przepyszną kanapkę na śniadanie lub ciepły posiłek na lunch! Słodką gruszkę kroimy w plasterki, dodajemy kawałeczki sera, całość przykrywamy listkami rukoli – i podajemy na zimno lub zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił, a bagietka z kurczakiem była jeszcze bardziej chrupiąca. Zobacz też przepis na bagietkę z serem i łososiem!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
  • Krok 2

    10 min
    Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
  • Krok 3

    5 min
    Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
  • Krok 4

    5 min
    Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
  • Krok 5

    5 min
    Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
  • Krok 4

    10 min
    Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Bagietka z kurczakiem

Krok 1 z 6

Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.

Bagietka z kurczakiem

Krok 2 z 6

Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.

Bagietka z kurczakiem

Krok 3 z 6

Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.

Bagietka z kurczakiem

Krok 4 z 6

Gruszkę i ser pokrój w plasterki.

Bagietka z kurczakiem

Krok 5 z 6

Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.

Bagietka z kurczakiem

Krok 4 z 6

Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak gotowany na parze

    Kurczak gotowany na parze

    40 min Łatwy
  • Sałatka z kurczakiem

    Sałatka z kurczakiem

    38 min Łatwy
  • Hamburgery drobiowe z serem

    Hamburgery drobiowe z serem

    34 min Łatwy
  • Pierś z serem i pomidorem

    Pierś z serem i pomidorem

    22 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu