Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co mogą mieć wspólnego ze sobą soczysta pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Majonez Dekoracyjny WINIARY, gruszka i ser pleśniowy Lazur? Chrupiącą bagietkę, która pomieści wszystkie te składniki i stworzy przepyszną kanapkę na śniadanie lub ciepły posiłek na lunch! Słodką gruszkę kroimy w plasterki, dodajemy kawałeczki sera, całość przykrywamy listkami rukoli – i podajemy na zimno lub zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił, a bagietka z kurczakiem była jeszcze bardziej chrupiąca. Zobacz też przepis na bagietkę z serem i łososiem!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
10 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
5 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
10 min
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Krok 1
z
6
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
z
6
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
z
6
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
z
6
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
z
6
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
z
6
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0