Bagietka z kurczakiem
40min
Łatwy
4 łyżek
2
Pierś Z Kurczaka
280 g
Bagietka francuska
1
Gruszki
80 g
Ser blue
1 pęczek
Rukola
.
Wartości odżywcze
Białko
30.67 g
Węglowodany
41.61 g
Tłuszcze
31.57 g
Wartość energetyczna
578.74 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
10 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
5 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
10 min
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Co mogą mieć wspólnego ze sobą soczysta pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z bazylią, Majonez Dekoracyjny WINIARY, gruszka i ser pleśniowy Lazur? Chrupiącą bagietkę, która pomieści wszystkie te składniki i stworzy przepyszną kanapkę na śniadanie lub ciepły posiłek na lunch! Słodką gruszkę kroimy w plasterki, dodajemy kawałeczki sera, całość przykrywamy listkami rukoli – i podajemy na zimno lub zapiekamy w piekarniku, aby ser się roztopił, a bagietka z kurczakiem była jeszcze bardziej chrupiąca. Zobacz też przepis na bagietkę z serem i łososiem!
Komentarze 0