Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bagietka z kurczakiem

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
280 g
Bagietka francuska
1 
Gruszki
80 g
Ser blue
1 pęczek
Rukola

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
30.67 g
Tłuszcze
31.57 g
Wartość energetyczna
578.74 kcal
Węglowodany
41.61 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.
Krok 2
10 min
Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Krok 3
5 min
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
5 min
Gruszkę i ser pokrój w plasterki.
Krok 5
5 min
Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.
Krok 4
10 min
Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.
Bagietka z kurczakiem

Krok 1 z 6

Piersi delikatnie rozbij na 1,5 cm i umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią.

Bagietka z kurczakiem

Krok 2 z 6

Patelnię rozgrzej bez tłuszczu. Połóż mięso zawinięte w pergamin na wcześniej rozgrzanej patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie.

Bagietka z kurczakiem

Krok 3 z 6

Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin, pokrój na cienkie plasterki.

Bagietka z kurczakiem

Krok 4 z 6

Gruszkę i ser pokrój w plasterki.

Bagietka z kurczakiem

Krok 5 z 6

Bagietki przekrój na połowę. Posmaruj majonezem, rozłóż plasterki kurczaka, gruszki, sera i listki rukoli. Przykryj drugą częścią bagietki, dociśnij i przekrój na 3 części.

Bagietka z kurczakiem

Krok 4 z 6

Możesz również przygotować na gorąco - bagietki zapiecz w piekarniku, dodaj ciepłe mięso.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika