Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Roladki schabowe z chrzanem w galarecie
Dodaj do CookBook

Roladki schabowe z chrzanem w galarecie

(2)
1 godz 16 min
Łatwy
Kup składniki
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Schab wieprzowy bez kości
2.5  łyżek
Bulion drobiowy w słoiku WINIARY
trochę
Sól i pieprz do smaku
1  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  łyżeczka
Majeranek suszony
1  opakowanie
Sos chrzanowy WINIARY
200  g
Twarożek kanapkowy np. chrzanowy lub śmietankowy
20  g
Żelatyna WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
4.2 g
Wartość energetyczna
322.7 kcal
Tłuszcze
21.6 g
Białko
27.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz zaskakiwać bliskich ciekawymi przekąskami? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Smaczne, proste małe co nieco, które z apetytem zjedzą fani mięsnych smakołyków. Co powiesz na roladki schabowe z chrzanowym twarożkiem w galarecie? Zobacz nasz przepis i sprawdź, jak zrobić tę przekąskę na najbliższą imprezę rodzinną lub spotkanie ze znajomymi.


Zacznijmy od upieczenia schabu. Wystarczy tylko natrzeć go niewielką ilością bulionu WINIARY oraz przyprawami, a następnie wstawić do piekarnika i piec przez ok. 40-60 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości mięsa, a także od mocy i sposobu grzania piekarnika. W tym przepisie możesz też wykorzystać już wcześniej upieczony schab, który został Ci np. z wczorajszego obiadu. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a Ty znacznie skrócisz czas przygotowywania tej przekąski.


Gdy schab będzie zimny, pokrój go w cienkie plasterki i na każdy kawałek nałóż kremowy farsz przygotowany z serka kanapkowego i Sosu Chrzanowego WINIARY. Plastry schabu zwiń w rulon, ułóż w głębszym naczyniu i zalej tężejącą galaretką. Teraz pozostaje tylko wstawić roladki schabowe z chrzanem w galarecie do lodówki, żeby smaki się połączyły, a żelatyna stężała. Smacznego!

Przygotowanie

76 min
  • Krok 1

    60 min
    Schab posmaruj dokładnie bulionem drobiowym WINIARY (1 łyżka). Dopraw solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, papryką oraz majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 45 - 60 min. Po upieczeniu wystudź.
  • Krok 2

    5 min
    Zagotuj wodę do przygotowania żelatyny. Dodaj bulion drobiowy WINIARY (ok. 1-2 łyżek) i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, jeśli to konieczne. Dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw, aż płyn całkowicie wystygnie. Do polewania roladek, żelatyna powinna być już tężejąca, dlatego jeśli to konieczne wstaw ją na kilka minut do lodówki.
  • Krok 3

    10 min
    Twarożek wymieszaj z połową opakowania sosu chrzanowego WINIARY. Wystudzony schab pokrój na cienkie plastry. Na każdy plaster nałóż łyżeczkę farszu (możesz również nakładać farsz przy pomocy worka cukierniczego), a następnie zwiń roladkę. Tak przygotowane ułóż na półmisku. Całość zalej tężejącą żelatyną i odstaw do lodówki.
  • Krok 4

    1 min
    Tak przygotowane roladki ze schabu w galarecie podawaj z pozostałym sosem chrzanowym.
Roladki schabowe z chrzanem w galarecie

Krok 1 z 4

Schab posmaruj dokładnie bulionem drobiowym WINIARY (1 łyżka). Dopraw solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem, papryką oraz majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 45 - 60 min. Po upieczeniu wystudź.

Roladki schabowe z chrzanem w galarecie

Krok 2 z 4

Zagotuj wodę do przygotowania żelatyny. Dodaj bulion drobiowy WINIARY (ok. 1-2 łyżek) i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, jeśli to konieczne. Dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw, aż płyn całkowicie wystygnie. Do polewania roladek, żelatyna powinna być już tężejąca, dlatego jeśli to konieczne wstaw ją na kilka minut do lodówki.

Roladki schabowe z chrzanem w galarecie

Krok 3 z 4

Twarożek wymieszaj z połową opakowania sosu chrzanowego WINIARY. Wystudzony schab pokrój na cienkie plastry. Na każdy plaster nałóż łyżeczkę farszu (możesz również nakładać farsz przy pomocy worka cukierniczego), a następnie zwiń roladkę. Tak przygotowane ułóż na półmisku. Całość zalej tężejącą żelatyną i odstaw do lodówki.

Roladki schabowe z chrzanem w galarecie

Krok 4 z 4

Tak przygotowane roladki ze schabu w galarecie podawaj z pozostałym sosem chrzanowym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.0 z 5
4
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Opinie

4

Marta

Wyszły pyszne, na pewno zagoszczą na moim stole nie tylko od święta.
Anonim (niezweryfikowany) 03/30/2023-10:00 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 06/13/2023-03:15 CEST
Super, bardzo się cieszymy i życzymy smacznego! 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Mniejsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Popołudniowa przekąska
  • Wielkanoc
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami

    Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami

    55 min Łatwy
  • Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

    Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

    31 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy
  • Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu