Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami
800 g
Schab wieprzowy bez kości
8 plastrów
Szynka wędzona
4 łyżeczek
Musztarda francuska
2 łyżek
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
49.51 g
Węglowodany
0.88 g
Tłuszcze
13.67 g
Wartość energetyczna
323.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
10 min
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Schab pokrój na 8 kotletów. Rozbij je tłuczkiem.
Krok 2
10 min
Na każdy plaster mięsa nałóż ok. pół łyżeczki musztardy francuskiej, rozsmaruj. Ułóż po solidnym plasterku szynki (jeśli są małe lub cienkie, to po dwa!). Zawiń ciasne roladki.
Krok 3
5 min
Roladki włóż do rękawa, posyp równomiernie przyprawą dołączoną do "Pomysłu na...", polej dwiema łyżkami oliwy.
Krok 4
40 min
Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)
Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

Krok 1 z 4

Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Schab pokrój na 8 kotletów. Rozbij je tłuczkiem.

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

Krok 2 z 4

Na każdy plaster mięsa nałóż ok. pół łyżeczki musztardy francuskiej, rozsmaruj. Ułóż po solidnym plasterku szynki (jeśli są małe lub cienkie, to po dwa!). Zawiń ciasne roladki.

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

Krok 3 z 4

Roladki włóż do rękawa, posyp równomiernie przyprawą dołączoną do "Pomysłu na...", polej dwiema łyżkami oliwy.

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie

Krok 4 z 4

Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)

Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie to propozycja dla wszystkich amatorów mięs i dowód na to, że „Pomysł na… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami” WINIARY można z powodzeniem zastosować nie tylko do drobiu.

Aby przygotować roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie , oprócz „Pomysłu na... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami” WINIARY potrzebować będziemy jedynie kawałka schabu (o wadze około 800 gramów przy czterech porcjach po dwie roladki), 8 plastrów dobrej jakości wędzonej szynki (po 1 na roladkę, lub – jeśli szynka jest w bardzo cienkich plastrach – 16 plastrów, po 2 na roladkę), 4 łyżeczki musztardy francuskiej oraz oliwę z oliwek.

Mięso należy pokroić na 8 plastrów i rozbić je tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy musztarda i nakładamy plaster (plastry) szynki. Zawijamy w ciasne roladki. Wkładamy wszystkie do rękawa i wsypujemy przyprawę z „Pomysłu na…” oraz wlewamy 2 łyżki oliwy. Pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.

Przepis na roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie jest prosty w realizacji, ale daje wyśmienity efekt. Mięso jest miękkie i soczyste, a do tego bardzo aromatyczne i doskonałe w smaku. Z pewnością zachwyci całą rodzinę, więc wypróbuj go czym prędzej i ciesz się udanym obiadem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika