Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie
65min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
49.51 g
Węglowodany
0.88 g
Tłuszcze
13.67 g
Wartość energetyczna
323.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
65 min
Krok 1
10 min
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni. Schab pokrój na 8 kotletów. Rozbij je tłuczkiem.
Krok 2
10 min
Na każdy plaster mięsa nałóż ok. pół łyżeczki musztardy francuskiej, rozsmaruj. Ułóż po solidnym plasterku szynki (jeśli są małe lub cienkie, to po dwa!). Zawiń ciasne roladki.
Krok 3
5 min
Roladki włóż do rękawa, posyp równomiernie przyprawą dołączoną do "Pomysłu na...", polej dwiema łyżkami oliwy.
Krok 4
40 min
Wstaw do gorącego piekarnika i piecz ok. 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką :)
Roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie to propozycja dla wszystkich amatorów mięs i dowód na to, że „Pomysł na… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami” WINIARY można z powodzeniem zastosować nie tylko do drobiu.
Aby przygotować roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie , oprócz „Pomysłu na... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami” WINIARY potrzebować będziemy jedynie kawałka schabu (o wadze około 800 gramów przy czterech porcjach po dwie roladki), 8 plastrów dobrej jakości wędzonej szynki (po 1 na roladkę, lub – jeśli szynka jest w bardzo cienkich plastrach – 16 plastrów, po 2 na roladkę), 4 łyżeczki musztardy francuskiej oraz oliwę z oliwek.
Mięso należy pokroić na 8 plastrów i rozbić je tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy musztarda i nakładamy plaster (plastry) szynki. Zawijamy w ciasne roladki. Wkładamy wszystkie do rękawa i wsypujemy przyprawę z „Pomysłu na…” oraz wlewamy 2 łyżki oliwy. Pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Przepis na roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie jest prosty w realizacji, ale daje wyśmienity efekt. Mięso jest miękkie i soczyste, a do tego bardzo aromatyczne i doskonałe w smaku. Z pewnością zachwyci całą rodzinę, więc wypróbuj go czym prędzej i ciesz się udanym obiadem.
Aby przygotować roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie , oprócz „Pomysłu na... soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami” WINIARY potrzebować będziemy jedynie kawałka schabu (o wadze około 800 gramów przy czterech porcjach po dwie roladki), 8 plastrów dobrej jakości wędzonej szynki (po 1 na roladkę, lub – jeśli szynka jest w bardzo cienkich plastrach – 16 plastrów, po 2 na roladkę), 4 łyżeczki musztardy francuskiej oraz oliwę z oliwek.
Mięso należy pokroić na 8 plastrów i rozbić je tłuczkiem. Każdy plaster smarujemy musztarda i nakładamy plaster (plastry) szynki. Zawijamy w ciasne roladki. Wkładamy wszystkie do rękawa i wsypujemy przyprawę z „Pomysłu na…” oraz wlewamy 2 łyżki oliwy. Pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Przepis na roladki schabowe z szynką pieczone w rękawie jest prosty w realizacji, ale daje wyśmienity efekt. Mięso jest miękkie i soczyste, a do tego bardzo aromatyczne i doskonałe w smaku. Z pewnością zachwyci całą rodzinę, więc wypróbuj go czym prędzej i ciesz się udanym obiadem.
Komentarze 0