Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki z cukinią i rukolą

0
31 min
Średni

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 g
Śmietana 12%
400 g
Kotlety wieprzowe ze schabu bez kości
1 
Cukinia
50 g
Rukola
70 g
Ser gouda
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Step1
3 min
Zawartość torebki Sos Cztery Sery Italia przygotuj według zaleceń na opakowaniu, a następnie dodaj zielony pieprz.
Step2
6 min
Kotlety cienko rozbij. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Na mięsie ułóż po 2 plastry cukinii, rukolę i pasek sera, zwiń roladki i ułóż w naczyniu do zapiekania.
Step3
2 min
Polej przygotowanym sosem. Plaster sera przekrój na 4 części i połóż na roladkach.
Step4
20 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 20 minut.
Roladki z cukinią i rukolą

Step1 z 4

Składniki: WINIARY ITALIA Sos serowy 4, Śmietana 12%

Zawartość torebki Sos Cztery Sery Italia przygotuj według zaleceń na opakowaniu, a następnie dodaj zielony pieprz.

Roladki z cukinią i rukolą

Step2 z 4

Kotlety cienko rozbij. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Na mięsie ułóż po 2 plastry cukinii, rukolę i pasek sera, zwiń roladki i ułóż w naczyniu do zapiekania.

Roladki z cukinią i rukolą

Step3 z 4

Polej przygotowanym sosem. Plaster sera przekrój na 4 części i połóż na roladkach.

Roladki z cukinią i rukolą

Step4 z 4

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz 20 minut.

Roladki z cukinią i rukolą to roladki przyrządzane z kotletów schabowych, na których układamy plastry cukinii, listki rukoli, paski sera żółtego, a następnie całość zwijamy w rulony i zapiekamy w Sosie Cztery Sery Italia WINIARY. Roladki z cukinią i rukolą możesz zajadać z tym, co lubisz najbardziej – makaronem, ziemniakami lub ryżem. Roladki schabowe z cukinią i rukolą skomponują się bowiem dobrze niemal ze wszystkim!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika