Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana
31min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.52 g
Węglowodany
12.63 g
Tłuszcze
7.21 g
Wartość energetyczna
122.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
31 min
Krok 1
5 min
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
Krok 2
10 min
Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
Krok 3
10 min
Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
Krok 4
5 min
Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
Krok 5
1 min
Podajemy posypane pestkami granata,
Idealna przystawka z grilla :)
Komentarze 0