Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
Krok 2
10 min
Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
Krok 3
10 min
Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
Krok 4
5 min
Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
Krok 5
1 min
Podajemy posypane pestkami granata,
Krok 1
z
5
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
Krok 2
z
5
Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
Krok 3
z
5
Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
Krok 4
z
5
Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
Krok 5
z
5
Podajemy posypane pestkami granata,
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0