Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

0
31 min
Łatwy

Składniki

-
12 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Bakłażan
1 trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1 słoik
Suszone pomidory w zalewie
200 g
Ser feta
1 pęczek
Rukola
0.5 szklanka
Granat
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
122.85 kcal
Węglowodany
12.63 g
Białko
4.52 g
Tłuszcze
7.21 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

31 min
Krok 1
5 min
Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
Krok 2
10 min
Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
Krok 3
10 min
Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
Krok 4
5 min
Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
Krok 5
1 min
Podajemy posypane pestkami granata,
Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 1 z 5

Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 2 z 5

Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 3 z 5

Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 4 z 5

Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 5 z 5

Podajemy posypane pestkami granata,

Idealna przystawka z grilla :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika