Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

(0)
31min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest xjustx

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

12 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Bakłażan
trochę
Sos czosnkowy WINIARY
1  słoik
Suszone pomidory w zalewie
200  g
Ser feta
1  pęczek
Rukola
0.5  szklanka
Granat
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.52 g
Węglowodany
12.63 g
Tłuszcze
7.21 g
Wartość energetyczna
122.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Idealna przystawka z grilla :)

Przygotowanie

31 min
  • Krok 1

    5 min
    Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut
  • Krok 2

    10 min
    Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.
  • Krok 3

    10 min
    Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.
  • Krok 4

    5 min
    Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.
  • Krok 5

    1 min
    Podajemy posypane pestkami granata,
Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 1 z 5

Bakłażana kroimy w cienkie plasterki ok 0,5 cm. Plasterki solimy i odstawiamy na ok 5 minut

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 2 z 5

Po tym czasie smaruje olejem z zalewy z suszonych pomidorów i grillujemy z obu stron.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 3 z 5

Przygotowujemy farsz.<br/>Do miseczki dodajemy ser feta i 5 łyżek sosu ziołowego Winiary. Łączymy razem za pomocą widelca. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy, mieszamy razem.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 4 z 5

Kady plasterek bakłażana smarujemy po całości farszem. Układamy kilka listrów rukoli i zwijamy w ruloniki.

Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

Krok 5 z 5

Podajemy posypane pestkami granata,

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Grill
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    Bakłażan faszerowany mozarellą i pomidorami

    1 godz 20 min Łatwy
  • Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym

    1 godz 35 min Łatwy
  • Faszerowany kabaczek

    Faszerowany kabaczek

    1 godz 59 min Łatwy
  • Sałatka warstwowa (pozioma) z fasolką szparagową

    Sałatka warstwowa (pozioma) z fasolką szparagową

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu