Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

0
745 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
2 
Karkówka wołowa
6 łyżek
Oliwa z oliwek
0.5 łyżeczka
Czosnek granulowany
0.5 łyżeczka
Tymianek
0.5 łyżeczka
Oregano
0.5 łyżeczka
Rozmaryn
1 łyżeczka
Papryka ostra mielona

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
43.07 g
Wartość energetyczna
621.78 kcal
Tłuszcze
49.33 g
Węglowodany
3.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

745 min
Krok 1
5 min
Przygotowane mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie rozbijamy.
Krok 2
5 min
Do talerzyka dajemy wszystkie składniki przeznaczone na marynatę i dokładnie mieszamy, aby wszystko dobrze się połączyło.
Krok 3
5 min
Rozbity karczek polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron.
Krok 4
720 min
Następnie dajemy do lodówki na 12 godzin.
Krok 4
10 min
Zamarynowane mięso rumienimy na rozgrzanej patelni, dolewamy troszkę wody i dusimy do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem.
Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Krok 1 z 5

Przygotowane mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie rozbijamy.

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Krok 2 z 5

Do talerzyka dajemy wszystkie składniki przeznaczone na marynatę i dokładnie mieszamy, aby wszystko dobrze się połączyło.

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Krok 3 z 5

Rozbity karczek polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron.

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Krok 4 z 5

Następnie dajemy do lodówki na 12 godzin.

Bitki z karczku w marynacie ziołowej

Krok 4 z 5

Zamarynowane mięso rumienimy na rozgrzanej patelni, dolewamy troszkę wody i dusimy do miękkości na wolnym ogniu pod przykryciem.

Bitki to obiad, którym naje się cała rodzina. Podane z ziemniakami stanowią tradycyjny, pyszny posiłek – co nie znaczy, że tradycji nie można ulepszyć. W naszym przepisie, bitki marynujemy w przyprawie Jarzynka WINIARY, dzięki czemu zyskujemy niesamowity aromat i dodatkowe smaki. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika