Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Polędwica wołowa
2 łyżek
Masło
1 łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
0.75 kubek
Ocet balsamiczny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
28.08 g
Tłuszcze
13 g
Wartość energetyczna
275.86 kcal
Węglowodany
10.11 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
5 min
Wypłukane i osuszone cienkie plastry wołowiny obtaczamy lekko w mące.
Krok 2
10 min
Smażymy na maśle z obu stron, solimy, doprawiamy pieprzem.
Krok 3
10 min
Zwiększamy płomień i dodajemy ocet. Należy lekko odparować płyn i chwilkę poddusić całość do momentu utworzenia się zawiesistego sosiku.
Krok 4
1 min
Mięso przełozyć na talerz i podawać ze świeżą sałatką.
Krok 5
1 min
Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Krok 1 z 5

Wypłukane i osuszone cienkie plastry wołowiny obtaczamy lekko w mące.

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Krok 2 z 5

Smażymy na maśle z obu stron, solimy, doprawiamy pieprzem.

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Krok 3 z 5

Zwiększamy płomień i dodajemy ocet. Należy lekko odparować płyn i chwilkę poddusić całość do momentu utworzenia się zawiesistego sosiku.

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Krok 4 z 5

Mięso przełozyć na talerz i podawać ze świeżą sałatką.

Bitki wołowe w sosie balsamicznym

Krok 5 z 5

Można podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Plastry mięsa wołowego w occie balsamicznym to pyszne danie obiadowe, na kolację i nie tylko dla domowników, ale również dla gości.
Jest proste, pyszne i oryginalne.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika