Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami
Dodaj do CookBook

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

(1)
47 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Kotlety schabowe
1  opakowanie
Sos pieczeniowy ciemny WINIARY
380  g
Ziemniaki ugotowane
3  łyżek
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Papryka
1 
Jajko
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
21.8 g
Wartość energetyczna
395.5 kcal
Tłuszcze
19.2 g
Białko
28.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przepis na bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami to idealny pomysł na obiad z mięsem. Kotlety schabowe – dla pogłębienia smaku – polecamy doprawić ostrą lub słodką papryką w proszku oraz dusić w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Bitki wieprzowe podaj z domowymi kopytkami i ulubioną surówką lub ogórkami kiszonymi.

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    10 min
    Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.
  • Krok 2

    4 min
    Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
  • Krok 3

    2 min
    Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.
  • Krok 4

    5 min
    Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.
  • Krok 5

    10 min
    Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
  • Krok 6

    5 min
    Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.
  • Krok 7

    5 min
    Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
  • Krok 8

    6 min
    Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.
Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 1 z 8

Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 2 z 8

Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 3 z 8

Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 4 z 8

Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 5 z 8

Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 6 z 8

Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 7 z 8

Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 8 z 8

Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Mecz piłki nożnej
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Rodzinny posiłek
  • Tanie gotowanie
  • Warzywa
  • Weekend
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bitki schabowe w sosie koperkowym

    Bitki schabowe w sosie koperkowym

    44 min Łatwy
  • Bitki z karczku w marynacie ziołowej

    Bitki z karczku w marynacie ziołowej

    12 godz 25 min Łatwy
  • Bitki w sosie musztardowo-chrzanowym

    Bitki w sosie musztardowo-chrzanowym

    53 min Łatwy
  • Bitki ze schabu z pieczarkami

    Bitki ze schabu z pieczarkami

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu