Bitki wołowe z pieprzem
26min
Łatwy
1 opakowanie
WINIARY Sos pieczeniowy jasny
1 trochę
280 g
Sznycle wołowe
5 g
Pieprz kolorowy
5 łyżek
Oliwa z oliwek
.
Wartości odżywcze
Białko
12.19 g
Węglowodany
2.15 g
Tłuszcze
21.93 g
Wartość energetyczna
251.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
3 min
Mięso rozbij.
Krok 2
1 min
Pieprz roztłucz przez folię.
Krok 3
3 min
Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i skrop Przyprawą.
Krok 4
8 min
Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Krok 5
5 min
Sos przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
Krok 6
5 min
Do sosu włóż mięso i razem podgrzewaj.
Krok 7
1 min
Podawaj z ziemniakami puree.
Wołowe sznycle z sosem pieczeniowym to uniwersalny obiadowy zestaw. Co więcej, bitki wołowe sprawdzą się wspaniale na co dzień, jak i również danie zachwyci gości na rodzinnym przyjęciu. Aromat mięsa podkreśli świeżo zmielony kolorowy pieprz i Przyprawa ZIARENKA SMAKU. Sznycle najlepiej smakują z ziemniakami puree, a do tego sałatka z pomidorów lub białej kapusty.
Komentarze 0