Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki ze schabu z pieczarkami

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos pieczeniowy kremowy WINIARY
200 g
Pieczarki
4 
Kotlety schabowe
2 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
5 łyżek
Olej
1 szczypta
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
309.82 kcal
Tłuszcze
20.66 g
Węglowodany
6.1 g
Białko
25.18 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
15 min
Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.
Krok 2
10 min
Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem, majerankiem i mąką.
Krok 3
15 min
Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony, zsuń, dodaj pieczarki i smaż 10 minut.
Krok 4
5 min
Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa. Duś razem przez 3 minuty.
Bitki ze schabu z pieczarkami

Krok 1 z 4

Pieczarki oczyść i pokrój w plastry.

Bitki ze schabu z pieczarkami

Krok 2 z 4

Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, oprósz solą, pieprzem, majerankiem i mąką.

Bitki ze schabu z pieczarkami

Krok 3 z 4

Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony, zsuń, dodaj pieczarki i smaż 10 minut.

Bitki ze schabu z pieczarkami

Krok 4 z 4

Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa. Duś razem przez 3 minuty.

Niezwykle aromatyczny pomysł na obiad, czyli bitki ze schabu z pieczarkami. Mięso swój głęboki smak zawdzięcza dodatkowi pieczarek, a także przyprawom, przede wszystkim – majerankowi. Bitki ze schabu oprószamy mąką, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, a następnie smażymy z pieczarkami. Przez ostatnie 3 minuty gotowania całość dusimy, by bitki ze schabu z pieczarkami wydobyły z siebie to, co najlepsze!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika