Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki z sosem pieczeniowym

1
80 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY
400 g
Karkówka
3 łyżek
Olej
1 
Cebula
2 ząbków
Czosnek
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.2 g
Węglowodany
3.42 g
Tłuszcze
16.36 g
Wartość energetyczna
240.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
10 min
Mięso pokrój w plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 2
10 min
Rozgrzej olej i obsmaż mięso, następnie przełóż do rondla.
Krok 3
5 min
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
13 min
Na tłuszczu ze smażenia mięsa obsmaż cebulę i czosnek, dodaj do mięsa.
Krok 5
40 min
Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa, dodaj listki laurowe i duś do miękkości mięsa.
Krok 6
2 min
Podaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.
Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 1 z 6

Mięso pokrój w plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 2 z 6

Rozgrzej olej i obsmaż mięso, następnie przełóż do rondla.

Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 3 z 6

Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.

Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 4 z 6

Na tłuszczu ze smażenia mięsa obsmaż cebulę i czosnek, dodaj do mięsa.

Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 5 z 6

Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa, dodaj listki laurowe i duś do miękkości mięsa.

Bitki z sosem pieczeniowym

Krok 6 z 6

Podaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Bitki z sosem pieczeniowym, podane z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem to pełnowartościowy i pożywny obiad dla całej rodziny. Bitki przygotuj z karkówki bez kości, a całość polej Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Obiad możesz udekorować dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika