Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bitki z sosem pieczeniowym, podane z kaszą gryczaną i kiszonym ogórkiem to pełnowartościowy i pożywny obiad dla całej rodziny. Bitki przygotuj z karkówki bez kości, a całość polej Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY. Obiad możesz udekorować dodatkowo posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Mięso pokrój w plastry i rozbij delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej olej i obsmaż mięso, następnie przełóż do rondla.
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa obsmaż cebulę i czosnek, dodaj do mięsa.
Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa, dodaj listki laurowe i duś do miękkości mięsa.
Podaj z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.