Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotowanie jedzenia dla dzieci to nie lada wyzwanie. Wiedzą o tym wszyscy rodzice, który wciąż szukają kolejnych inspiracji na dania dla swoich pociech. Mamy pomysł na coś, co może spodobać się Twojemu dziecku, a przy tym będzie smaczne i bardzo kolorowe. Kanapka z klaunem nie tylko super prezentuje się na talerzu, ale też w ciekawy sposób pozwala wykorzystać warzywa, tak potrzebne w diecie najmłodszych.
Śmieszne kanapki dla dzieci idealnie sprawdzą się na śniadanie, przekąskę, kolację lub podwieczorek. Po takie małe co nieco z ciekawości sięgnie nawet niejadek. Sprawdź nasz przepis i przygotuj taką kanapkę dla swojego malucha.
Kanapkę z klaunem możesz zrobić na bazie dowolnego pieczywa, wystarczy, że z pojedynczych kromek wykroisz okręgi – to będzie twarz klauna, a na niej ułożysz oczy, usta i nos przygotowane z kawałków warzyw i żółtego sera. Do tego pomarańczowe włosy z marchewki i kokardka z sałaty i kawałka pomidora. Ale to nie wszystko. Nasza kanapka dla dzieci ma też nadzienie. Idealnie pasuje to pasta z tuńczyka, z dodatkiem zblendowanych warzyw i odrobiną Majonezu Lekkiego WINIARY. Teraz już kanapka jest gotowa do podania na stół. A po posiłku, czas na opinię najmłodszych.
Przygotowanie
8 min
Krok 1
3 min
Wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka z ugotowanymi i posiekanymi lub zblendowanymi warzywami, Majonezem Lekkim WINIARY, gęstą śmietaną i bulionem warzywnym WINIARY.
Krok 2
5 min
Aby uformować twarz, wytnij koło z każdej kromki chleba. Uformuj kanapkę. Na kawałku chleba rozłóż pastę z tuńczyka i warzyw. Marchewkę zetrzyj na tarce i ułóż z niej włosy klauna. Z żółtego sera wytnij kółka, oliwki pokrój w plasterki – z tych dwóch składników zrób oczy. Pomidorki przekrój na pół i zrób z nich nos. Z sera żółtego ułóż usta. Liście sałaty ułóż na talerzu w formie kokardki.
Krok 1
z
2
Wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka z ugotowanymi i posiekanymi lub zblendowanymi warzywami, Majonezem Lekkim WINIARY, gęstą śmietaną i bulionem warzywnym WINIARY.
Krok 2
z
2
Aby uformować twarz, wytnij koło z każdej kromki chleba. Uformuj kanapkę. Na kawałku chleba rozłóż pastę z tuńczyka i warzyw. Marchewkę zetrzyj na tarce i ułóż z niej włosy klauna. Z żółtego sera wytnij kółka, oliwki pokrój w plasterki – z tych dwóch składników zrób oczy. Pomidorki przekrój na pół i zrób z nich nos. Z sera żółtego ułóż usta. Liście sałaty ułóż na talerzu w formie kokardki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0