Znacie już frytki z kalarepy? Jeśli nie, ten przepis jest dla Ciebie. Takie domowe frytki z piekarnika to świetna alternatywa dla znanych i lubianych frytek ziemniaczanych. Nasze frytki z kalarepy zachwycą Cię chrupiącą panierką z migdałów, parmezanu i curry.
Jak zrobić frytki z kalarepy?
Wystarczy, że pokroisz obrane kalarepki w słupki, dobrze odsączysz je z nadmiaru wody, a następnie zanurzysz jej w roztrzepanym jajku i obtoczysz w panierce z migdałów, parmezanu i curry. Tak przygotowane frytki piecz w rozgrzanym piekarniku przez ok. 30 minut. Po tym czasie sprawdź, czy frytki są wystarczająco miękkie i chrupiące. Czas pieczenia dostosuj do grubości warzywnych słupków.
Domowe frytki z piekarnika
Frytki z ulubionych warzyw pieczone w piekarniku to ciekawa alternatywa dla sklepowych, mrożonych frytek. Te domowe możesz zrobić dokładnie tak, jak lubisz, wybierając ulubione przyprawy czy zioła do panierki. Do panierki też możesz wykorzystać kilka składników, np. bułkę tartą, mielone orzechy lub pestki czy panko. Upieczone frytki z kalarepy super smakują z sosami WINIARY. Życzymy smacznego!
Komentarze 0