Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Topinambur to niezwykle wartościowa roślina, która posiada wspaniałą naturalną słodycz. Frytki z topinambura to przysmak idealny, który znakomicie sprawdzi się jako oryginalny dodatek do obiadu z pieczonym mięsem z mizerią. Wykonanie frytek jest takie samo jak w przypadku ziemniaków, więc nie sprawi trudności, a wyjątkowy smak uczyni, że dodasz go do menu na stałe. Frytki takie mają lekko słodkawy smak. Są ciekawym dodatkiem do mięsa obiadowego. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Topinambur (wybrałem wydłużone bulwy) dokładnie oczyszczamy z piasku i kroimy w słupki.
Krok 2
20 min
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone topinambury i smażymy na złoty kolor. Solimy do smaku.
Krok 4
1 min
Są ciekawym dodatkiem do mięsa obiadowego. Smacznego!
Krok 1
z
3
Topinambur (wybrałem wydłużone bulwy) dokładnie oczyszczamy z piasku i kroimy w słupki.
Krok 2
z
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone topinambury i smażymy na złoty kolor. Solimy do smaku.
Krok 4
z
3
Są ciekawym dodatkiem do mięsa obiadowego. Smacznego!
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0