Z chleba tostowego możesz przygotować znacznie więcej niż tylko kanapki. Odkryj nasz przepis na małe krokieciki z serem i szynką – w sam raz na jeden kęs. Mini krokieciki mogą nieco przypominać japońskie sushi. Taka przekąska zaskoczy Twoich bliskich. To też coś, co możesz zaserwować małym i dużym niejadkom – naszym zdaniem to dobry sposób, żeby rozszerzyć ich codzienną dietę. Sprawdź, jak przygotować tę prostą, szybką i smaczną przekąskę.
Mini krokiety z serem i szynką zrobisz z kilku niedrogich i łatwo dostępnych składników. Wystarczy, że masz pod ręką pieczywo tostowe, ulubioną wędliną, ser żółty, jajko, bułkę tartą, olej i Majonez Dekoracyjny WINIARY. Cienko rozwałkowane pieczywo posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, ułóż plasterki sera i szynki, a następnie ciasno zwiń w roladki. Każdą roladkę pokrój na 3 kawałki. Każdy z kawałków panieruj w jajku i bułce tartej. Teraz pozostaje tylko je usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, żeby z bułki tartej zrobiła się chrupiąca panierka. Już pod zdjęciu z patelni można podjadać, ale uważajcie, krokieciki mogą być gorące.
Masz chęć przygotować takie przekąski dla siebie i swoich bliskich? Nie przegap tego przepisu, który urozmaici Twoje menu. Smacznego!
Komentarze 0