Mini pizze z ciasta francuskiego
55min
Łatwy
4
łyżek
1
paczka
Ciasto francuskie
15
dag
Pieczarki
15
dag
Ser żółty starty
1
Cebula
1
łyżka
Olej
.
Wartości odżywcze
Białko
5.22 g
Węglowodany
12.06 g
Tłuszcze
12.66 g
Wartość energetyczna
182.15 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Na rozgrzanym oleju podsmażyć posiekaną cebulę i pieczarki.
Krok 2
5 min
Ciasto francuskie wyjąć z papieru, pokroić na 12 kwadratów, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Krok 3
10 min
Każdy kwadrat ciasta posmarować ketchupem. Włożyć porcję pieczarek z cebulą i posypać żółtym serem.
Krok 4
30 min
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
Komentarze 0