Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Uwielbiasz lasagne, ale nie chcesz cały czas przygotowywać tego dania według jednego przepisu i szukasz nowych inspiracji? Doskonale! Mamy dla Ciebie przepis na lazanię w wersji mini – z dodatkiem mięsa mielonego, mozzarelli i bazylii. Ta propozycja świetnie sprawdzi się zarówno podczas uroczystego rodzinnego obiadu, jak i spotkania z przyjaciółmi. Twoich gości z pewnością zaskoczy smak i niecodzienne forma podania lasanii. Nie zwlekaj, wypróbuj ten przepis!
Rozpuść masło w rondelku, a następnie dodaj do niego mąkę i krótko praż. Po tym czasie wlej do rondelka mleko i dokładnie wymieszaj. Kiedy beszamel zgęstnieje, dopraw go solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Pokrój cebulę w drobną kostkę. Obsmaż mięso na patelni niech się zarumieni. Następnie dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
Przecier pomidorowy wymieszaj z zawartością opakowania WINIARY POMYSŁ NA… boloński garnek oraz pozostałymi suchymi przyprawami. Całość dolej do mięsa i duś przez ok.10 min. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną, świeżą bazylię. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Składając lasagne, zaczynaj od sosu. Następnie kładź płat makaronu, sos z mielonym mięsem i beszamel. Na końcu posyp lasagne serem i zapiekaj przez ok. 45 min w temp. 180°C.