Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

0
51min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest kugelchen

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 
Jajko
4  łyżek
Woda
trochę
Sól
250  g
Prawdziwek
150  g
Ser ricotta
2  łyżek
Natka pietruszki
1 
Mała Cebula
1  ząbek
trochę
Rozmaryn
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
21.23 g
Tłuszcze
10.13 g
Wartość energetyczna
396.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

51 min
Krok 1
10 min
Prawdziwki, cebulę i czosnek bardzo drobno pokroić i podsmażyć. Gdy puszczą sok dodać kostkę WINIARY bulion grzybowy.
Krok 2
5 min
Dodać pokruszony ser ricotta, pietruszkę, rozmaryn. Całość doprawić pieprzem.
Krok 3
10 min
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Krok 4
10 min
Ciasto bardzo cienko rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka.
Krok 5
5 min
Na każde kółko nakładać łyżką farsz i zacisnąć na kształt sakiewki.
Krok 6
10 min
Sakiewki gotować 3 minuty w osolonej wodzie.
Krok 7
1 min
Podawać polane masłem lub ze śmietanką.
Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 1 z 7

Prawdziwki, cebulę i czosnek bardzo drobno pokroić i podsmażyć. Gdy puszczą sok dodać kostkę WINIARY bulion grzybowy.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 2 z 7

Dodać pokruszony ser ricotta, pietruszkę, rozmaryn. Całość doprawić pieprzem.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 3 z 7

Składniki: Jajko, Woda, Mąka pszenna pełnoziarnista

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 4 z 7

Ciasto bardzo cienko rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 5 z 7

Na każde kółko nakładać łyżką farsz i zacisnąć na kształt sakiewki.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 6 z 7

Sakiewki gotować 3 minuty w osolonej wodzie.

Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą

Krok 7 z 7

Podawać polane masłem lub ze śmietanką.

Bardzo aromatyczne sakiewki. Idealne na jesienny obiad.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika