Minisakiewki z prawdziwkami i serem rikotą
51min
Łatwy
300 g
Mąka pszenna pełnoziarnista
2
Jajko
4 łyżek
Woda
1 trochę
Sól
1 kostka
250 g
Prawdziwek
150 g
Ser ricotta
2 łyżek
Natka pietruszki
1
Mała Cebula
1 ząbek
Czosnek
1 trochę
Rozmaryn
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
21.23 g
Tłuszcze
10.13 g
Wartość energetyczna
396.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
51 min
Krok 1
10 min
Prawdziwki, cebulę i czosnek bardzo drobno pokroić i podsmażyć. Gdy puszczą sok dodać kostkę WINIARY bulion grzybowy.
Krok 2
5 min
Dodać pokruszony ser ricotta, pietruszkę, rozmaryn. Całość doprawić pieprzem.
Krok 3
10 min
Z podanych składników zagnieść ciasto.
Krok 4
10 min
Ciasto bardzo cienko rozwałkować. Szklanką wykrawać kółka.
Krok 5
5 min
Na każde kółko nakładać łyżką farsz i zacisnąć na kształt sakiewki.
Krok 6
10 min
Sakiewki gotować 3 minuty w osolonej wodzie.
Krok 7
1 min
Podawać polane masłem lub ze śmietanką.
Bardzo aromatyczne sakiewki. Idealne na jesienny obiad.
Komentarze 0