Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Kategorie produktów
  • Produkty
  • ☞ Porady
  • Nowości i konkursy
  • O nas
  • Nasi eksperci
  • Kontakt
Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

(0)
7min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  łyżek
Sos tatarski WINIARY
4  filetów
Śledź marynowany
4 
Ziemniaki średniej wielkości (ugotowane lub upieczone)
200  g
Twaróg półtłusty
2  łyżek
Kwaśna śmietana
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Posiekany szczypiorek lub natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
39.63 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcze
34.92 g
Wartość energetyczna
529.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim to ciekawa przystawka, która może urozmaicić Twoje wigilijne menu. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane – nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga drogich czy trudno dostępnych składników. Wystarczy kilka chwil w kuchni, kilka produktów i gotowe. Chcesz zrobić z nami to danie i zaskoczyć swoich bliskich na święta? Koniecznie sprawdź ten przepis!


Śledzie po łotewsku na przystawkę

Śledzie po łotewsku są znane i lubiane w wielu krajach nadbałtyckich. To zrozumiałe, zwłaszcza dlatego, że zrobisz je zaledwie w kilka minut, a smak zaskoczy wiele osób. Takie śledzie są świetnym dodatkiem nie tylko do wigilijnych potraw, ale z powodzeniem możesz je przygotować przez cały rok na rodzinne przyjęcia lub spotkania ze znajomymi. To szybka przekąska, po którą sięgną wszyscy fani ryb.

Śledzie to nie tylko bardzo smaczna ryba, ale też wartościowy produkt, który warto włączyć do swojej diety. Śledzie są źródłem między innymi cennych kwasów Omega-3, dobrze przyswajalnego białka oraz witamin A, D i E.

Jeśli szukasz przepisu na prostą, niedrogą, ale smaczną przekąskę – to coś w sam raz dla Ciebie. Smacznego!

Przygotowanie

7 min
  • Krok 1

    1 min
    Twaróg wymieszaj ze śmietaną i odrobiną Sosu Tatarskiego WINIARY.
  • Krok 2

    3 min
    Połóż łyżkę tak przygotowanego sosu na talerzu. Ugotowane lub upieczone ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu. Dodaj sos tatarski na wierzch.
  • Krok 3

    2 min
    Śledzie pokrój na mniejsze kawałki i ułóż razem z ziemniakiem i twarogiem.
  • Krok 4

    1 min
    Całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

Krok 1 z 4

Twaróg wymieszaj ze śmietaną i odrobiną Sosu Tatarskiego WINIARY.

Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

Krok 2 z 4

Połóż łyżkę tak przygotowanego sosu na talerzu. Ugotowane lub upieczone ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu. Dodaj sos tatarski na wierzch.

Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

Krok 3 z 4

Śledzie pokrój na mniejsze kawałki i ułóż razem z ziemniakiem i twarogiem.

Śledzie po łotewsku z sosem tatarskim

Krok 4 z 4

Całość dopraw solą i pieprzem. Podawaj posypane natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Przekąska

Polecane przepisy

  • Sałatka wielowarzywna na zimę

    Sałatka wielowarzywna na zimę

    50 min Łatwy
  • Biszkopt z pięciu jaj

    Biszkopt z pięciu jaj

    1 godz 2 min Łatwy
  • Ryż podsmażany z mięsem mielonym

    Ryż podsmażany z mięsem mielonym

    44 min Łatwy
  • Zapiekanka z czerstwego pieczywa z malinami i borówkami

    Zapiekanka z czerstwego pieczywa z malinami i borówkami

    29 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu