Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gotowe w kwadrans pyszne śledzie pod pierzynką - gęstą, śmietanowo-musztardową, posypane siekanym jajkiem. Choć kojarzą się raczej wiosennie, są dobre na każdą okazję i na każdą porę roku. Ładnie wyglądają udekorowane gałązkami pietruszki i cząstkami limonki lub cytryny.
Przygotowanie
75 min
Krok 1
60 min
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.
Krok 3
5 min
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie. Calość posyp jajkami.
Krok 1
z
4
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.
Krok 2
z
4
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.
Krok 3
z
4
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
z
4
Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie. Calość posyp jajkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1