Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie pod pierzynką

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 4 servings
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Musztarda
4 
Filet śledziowy
2 
Cebula
2 łyżek
Śmietana Gęsta
2 
Jajko gotowane na twardo
1 łyżka
Pietruszka
2 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.19 g
Wartość energetyczna
607.08 kcal
Białko
37.45 g
Tłuszcze
47.69 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
60 min
Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.
Krok 3
5 min
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
5 min
Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie. Calość posyp jajkami.
Śledzie pod pierzynką

Krok 1 z 4

Filety śledziowe umyj, zalej zimną wodą, pozostaw na 1 godzinę, odsącz, podziel na mniejsze cząstki, rozłóż na półmisku.

Śledzie pod pierzynką

Krok 2 z 4

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, połącz z musztardą i olejem, rozłóż na filetach.

Śledzie pod pierzynką

Krok 3 z 4

Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledzie pod pierzynką

Krok 4 z 4

Majonez wymieszaj ze śmietaną i natką pietruszki. Przykryć równomiernie śledzie. Calość posyp jajkami.

Gotowe w kwadrans pyszne śledzie pod pierzynką - gęstą, śmietanowo-musztardową, posypane siekanym jajkiem. Choć kojarzą się raczej wiosennie, są dobre na każdą okazję i na każdą porę roku. Ładnie wyglądają udekorowane gałązkami pietruszki i cząstkami limonki lub cytryny.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika