Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w sosie chrzanowym

0
85 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 łyżek
Śmietana 12%
2 łyżek
Chrzan
600 g
Filet śledziowy
1 trochę
Sok z cytryny
1 
Cebula
1 łyżeczka
Cukier
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
451.52 kcal
Węglowodany
5.35 g
Białko
28.21 g
Tłuszcze
34.66 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

85 min
Krok 1
1 min
Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.
Krok 2
60 min
Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
15 min
Pozostaw na kolejne 15 minut.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.
Krok 5
2 min
Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.
Krok 6
1 min
Dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.
Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 1 z 7

Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 2 z 7

Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 3 z 7

Pozostaw na kolejne 15 minut.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 4 z 7

Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 5 z 7

Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 6 z 7

Dopraw pieprzem.

Śledzie w sosie chrzanowym

Krok 7 z 7

Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.

Bardzo proste i smakowite śledzie w sosie chrzanowym. Moczenie - w sumie godzinę i kwadrans, ale potem już szybko i łatwo: siekamy cebulę i przygotowujemy sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY połączonego ze śmietaną i z chrzanem. Wszystko razem mieszamy, dekorujemy koperkiem i... zajadamy!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika