Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bardzo proste i smakowite śledzie w sosie chrzanowym. Moczenie - w sumie godzinę i kwadrans, ale potem już szybko i łatwo: siekamy cebulę i przygotowujemy sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY połączonego ze śmietaną i z chrzanem. Wszystko razem mieszamy, dekorujemy koperkiem i... zajadamy!
Przygotowanie
85 min
Krok 1
1 min
Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.
Krok 2
60 min
Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
15 min
Pozostaw na kolejne 15 minut.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.
Krok 5
2 min
Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.
Krok 6
1 min
Dopraw pieprzem.
Krok 7
1 min
Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.
Krok 1
z
7
Majonez połącz ze śmietanką i chrzanem.
Krok 2
z
7
Filety umyj, namocz na ok. 60 minut, odsącz, pokrój na porcje i skrop sokiem z cytryny.
Krok 3
z
7
Pozostaw na kolejne 15 minut.
Krok 4
z
7
Cebulę obierz, posiekaj, oprósz cukrem.
Krok 5
z
7
Filety i cebulę wymieszaj z sosem majonezowym.
Krok 6
z
7
Dopraw pieprzem.
Krok 7
z
7
Śledzie podawaj udekorowane koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0