Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Promocja na brokuły
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Śledzie w sosie majonezowym

Śledzie w sosie majonezowym

(1)
55min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • /
    Klasyczny
  • /
    Ukraiński

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
75  g
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  szklanka
Kwaśna śmietana
1  łyżka
Kapary w zalewie
1 
Cebula
1 
Jabłka
2  łyżek
Natka pietruszki
4 
Śledź
trochę
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
34.98 g
Węglowodany
11.26 g
Tłuszcze
40.73 g
Wartość energetyczna
554.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bożonarodzeniowy śledzik z odrobiną fantazji, czyli słodko-pikantne śledzie w sosie majonezowym. Dodamy do nich kapary, jabłko oraz cebulę i polejemy pysznym śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Schłodzone śledzie podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką. Znakomite z chrupiącymi tostami z bagietki z masłem.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    5 min
    Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  • Krok 4

    5 min
    Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Krok 5

    5 min
    Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
  • Krok 6

    30 min
    Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.
Śledzie w sosie majonezowym

Krok 1 z 6

Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 3 z 6

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 4 z 6

Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 5 z 6

Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 6 z 6

Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Kanapki
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

    Śledziowa sałatka warstwowa z buraczkami

    1 godz 40 min Łatwy
  • Śledzie po japońsku

    Śledzie po japońsku

    1 godz 40 min Łatwy
  • Śledź w śmietanie z jabłkiem

    Śledź w śmietanie z jabłkiem

    1 godz 26 min Łatwy
  • Kanapki z pastą jajeczną

    Kanapki z pastą jajeczną

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu