Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bożonarodzeniowy śledzik z odrobiną fantazji, czyli słodko-pikantne śledzie w sosie majonezowym. Dodamy do nich kapary, jabłko oraz cebulę i polejemy pysznym śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Schłodzone śledzie podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką. Znakomite z chrupiącymi tostami z bagietki z masłem.
Przygotowanie
55 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
Krok 6
30 min
Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.
Krok 1
z
6
Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
Krok 2
z
6
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
z
6
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
z
6
Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
z
6
Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
Krok 6
z
6
Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0