Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w sosie majonezowym

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 łyżek
1 szklanka
Kwaśna śmietana
1 łyżka
Kapary w zalewie
1 
Cebula
1 
Jabłka
2 łyżek
Pietruszka
280 g
Śledzie a la matjasy
1 trochę
Cukier
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.43 g
Tłuszcze
34.67 g
Białko
9.6 g
Wartość energetyczna
398.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
Krok 6
30 min
Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.
Śledzie w sosie majonezowym

Krok 1 z 6

Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 3 z 6

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 4 z 6

Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 5 z 6

Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 6 z 6

Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.

Bożonarodzeniowy śledzik z odrobiną fantazji, czyli słodko-pikantne śledzie w sosie majonezowym. Dodamy do nich kapary, jabłko oraz cebulę i polejemy pysznym śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Schłodzone śledzie podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką. Znakomite z chrupiącymi tostami z bagietki z masłem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika