Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Śledzie w sosie majonezowym

(0)
55min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  szklanka
Kwaśna śmietana
1  łyżka
Kapary w zalewie
1 
Cebula
1 
2  łyżek
Natka pietruszki
4 
Śledź
trochę
Cukier
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
34.98 g
Węglowodany
11.26 g
Tłuszcze
40.73 g
Wartość energetyczna
554.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
5 min
Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
5 min
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
5 min
Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
Krok 6
30 min
Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.
Śledzie w sosie majonezowym

Krok 1 z 6

Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 2 z 6

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 3 z 6

Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 4 z 6

Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 5 z 6

Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.

Śledzie w sosie majonezowym

Krok 6 z 6

Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.

Bożonarodzeniowy śledzik z odrobiną fantazji, czyli słodko-pikantne śledzie w sosie majonezowym. Dodamy do nich kapary, jabłko oraz cebulę i polejemy pysznym śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Schłodzone śledzie podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką. Znakomite z chrupiącymi tostami z bagietki z masłem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha