Sos majonezowy
6min
Łatwy
1 łyżeczka
Musztarda sarepska
3 łyżek
1 łyżka
Ketchup
0.5 łyżeczka
Sól
0.5 łyżeczka
.
Wartości odżywcze
Białko
0.41 g
Węglowodany
1.98 g
Tłuszcze
11.6 g
Wartość energetyczna
113.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
6 min
Krok 1
3 min
Majonez bardzo dokładnie wymieszać z ketchupem i musztardą.
Krok 2
2 min
Wsypać sól i przyprawy, jeszcze raz wymieszać.
Krok 3
1 min
Podawać do frytek, mięs
Aksamitny sos majonezowy wykonasz w zaledwie 5 minut. Wystarczy, że połączysz ketchup i majonez oraz doprawisz aromatycznymi przyprawami. Sos majonezowy jest niezwykłym dodatkiem do frytek lub mięs w panierce, który nada atrakcyjności Twoim potrawom.
Komentarze 1